SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Barcelona compleix els requisits per acollir l’Agència del Medicament

La Torre Glòries i els hotels són punts forts, segons Brussel·les, que no esmenta la situació política catalana || Altres de favorites: Amsterdam, Copenhaguen o Viena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va publicar ahir la valoració de les ciutats candidates a acollir la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), entre les quals hi ha Barcelona, que ha complert els criteris objectius requerits i destaca per la disponibilitat que oferirà a les futures instal·lacions. L’EMA i l’Autoritat Bancària Europea tenen actualment la seu al Regne Unit, però hauran d’abandonar el país una vegada culmini el procés del Brexit, pel qual el país deixarà l’eurobloc el mes de març del 2019. Barcelona és una de les dinou ciutats europees que opten a ser la nova seu i, en principi, ho fa com una de les favorites, al costat d’Amsterdam, Copenhaguen, Viena, Milà o Dublín.

El primer pas per a la decisió és l’informe que presenta ara Brussel·les i que avalua les ciutats en funció de sis criteris objectius que no són vinculants per a la decisió final, però que els estats membres han de tenir en compte.

Es tracta d’un informe que mesura qüestions tècniques, per la qual cosa no es fa ressò del debat independentista a Catalunya, una crisi política que, tanmateix, sí que podria llastar la candidatura de Barcelona a la fase següent.

Pel que fa a l’informe, l’oferta presentada per Barcelona indica que l’espai que s’ofereix a l’emblemàtica Torre Glòries (abans Agbar) “compleix els requisits quant a oficines i estacions de treball de l’EMA, així com sales de reunions i conferències, un saló per a cinc-centes persones, auditori, recepció i seguretat de sistemes, que estaria preparada per a l’EMA a finals de l’últim trimestre del 2018”.

Barcelona ofereix, a més, un pla de reubicació que permetria al personal instal·lar-s’hi a finals del 2018, abans del que ofereixen rivals forts com Amsterdam, que proposa construir un edifici nou que únicament seria totalment operatiu a finals de l’any 2019.

L’Agència Europea del Medicament, que s’encarrega de l’avaluació científica, la supervisió i la vigilància farmacològica a la Unió Europea, compta amb un total de 890 persones en plantilla.

tracking