SEGRE

REGNE UNIT SUCCESSOS

Un accident de trànsit a Londres amb diversos vianants atropellats activa les alarmes

La policia arresta un individu que va envestir vianants vora el museu d’història de la capital britànica || La zona, molt freqüentada per turistes, va ser ràpidament acordonada per les forces de seguretat

Agents de la Policia Metropolitana de Londres munten guàrdia al davant del Museu d’Història Natural.

Agents de la Policia Metropolitana de Londres munten guàrdia al davant del Museu d’Història Natural.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un atropellament amb diversos ferits lleus al costat del Museu d’Història Natural de la capital britànica va activar totes les alarmes de la Policia Metropolitana de la ciutat britànica davant del temor que hagués estat un atac terrorista. La policia va explicar que va rebre el primer avís a les 14.21 hores per una col·lisió al carrer Exhibition i els serveis d’emergència van acudir al lloc.

Pel que sembla, un cotxe va pujar a la vorera i va atropellar diversos vianants. “Hi van trobar onze persones amb ferides de diferent consideració i nou de les quals van ser traslladades a hospitals. Entre els ferits hi ha el conductor, que està detingut”, va explicar la policia. No corre perill la vida de cap dels ferits.

Segons va explicar una reportera de la BBC, les ferides de les víctimes no són greus

Les imatges i fotografies a les xarxes socials mostraven danys materials causats a la vorera i voltants, així com una important presència d’agents armats sobre el terreny i un helicòpter que sobrevolava la zona, en ple centre de Londres i una de les més concorregudes de la ciutat pels turistes.

El servei d’Ambulàncies va anar al cap de pocs minuts al lloc del succés i la zona va ser ràpidament acordonada per les forces de seguretat. Un vídeo penjat a la xarxa social Twitter mostrava un home que era retingut per quatre persones més, cap de les quals uniformada. Les forces de l’ordre també van tancar al públic l’estació de metro South Kensington, la més propera al museu, si bé les altres entrades al soterrani de la zona es van mantenir obertes. El Regne Unit i, especialment, la ciutat de Londres han rebut diversos atemptats mortals mitjançant atropellaments a vianants amb vehicles.

L’últim va tenir lloc el dissabte 3 de juny quan un grup de tres terroristes va conduir un vehicle per la vorera del pont de Londres i va atropellar els vianants, i tot seguit els tres atacants van baixar del vehicle per apunyalar nombroses persones al mercat, una zona concorreguda de restaurants. En aquest atac van morir un total d’onze persones, inclosos els agressors, i mig centenar més van resultar ferides.

El dia 15 de setembre vint-i-nou persones van resultar ferides, algunes amb cremades al rostre, per una explosió que va tenir lloc en un tren del Metro de Londres. Per aquest fet va ser detingut un jove de divuit anys com a presumpte autor material de l’atemptat.

En un altre ordre de coses, la policia suïssa va matar ahir a trets un sol·licitant d’asil quan intentava atacar amb diversos ganivets dos refugiats en un centre d’acolliment de la ciutat de Brissago. La nacionalitat de l’atacant i de les possibles víctimes es van donar a conèixer per les autoritats.

Tres imputats per voler atemptar amb bombones de gas a ParísTres homes, dos dels quals fitxats per radicalització islamista, que pretenien perpetrar l’1 d’octubre a la matinada un atac a París amb quatre bombones de gas i un dispositiu d’activació, han estat imputats per temptativa d’atemptat, segons van informar ahir fonts judicials. Les bombones havien estat col·locades a l’entrada d’un immoble ubicat a l’exclusiu districte XVI de París (oest) i el dispositiu d’acció, que va fallar per raons que encara es desconeixen, es va confeccionar principalment amb un telèfon mòbil, que estava unit amb cables a les bombones, al voltant de les quals s’havia ruixat gasolina.

tracking