SEGRE

Puigdemont assumeix el resultat de l'1-O i suspèn els seus efectes per dialogar

Puigdemont aquest dimarts al Parlamentq

Puigdemont declara la independència i suspèn els seus efectes per dialogarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha declarat aquest dimarts la independència de Catalunya, en aplicació de la llei del referèndum, considerada il·legal pel Tribunal Constitucional, però l'ha deixat en suspens amb l'objectiu de "dialogar".

En una compareixença al Parlament, Puigdemont ha dit que Catalunya s'ha guanyat el dret a la independència i a ser un Estat en forma de república.

El president ha presentat a la Cambra els resultats i la votació de l'1 d'octubre i ha assumit el procediment previst en la llei del referèndum, que recull la declaració d'independència de Catalunya.

Puigdemont ha dit a l'inici de la seva intervenció davant del ple del Parlament que la seva intenció és rebaixar la tensió amb l'Estat arran del procés independentista i ha afegit: "Catalunya és un assumpte europeu".

Més d'una hora després de l'hora prevista, i després de Puigdemont ha iniciat la seva compareixença per valorar la jornada de l'1-O, que el Govern considera com el "referèndum vinculant" que volia celebrar.

Puigdemont també ha afirmat avui que "vivim moments excepcionals i de dimensions històriques" a Catalunya, en un moment en què és "conscient" de la dificultat que comporta.

tracking