SEGRE

ESNOTICIA

Pares i mares defensen que l'Albert Vives no adoctrina

Inicien una recollida de firmes per donar suport al col·legi || Un jutge veu “indicis d’humiliacions” al fill d’una guàrdia civil

Un dels fulls de la recollida de firmes.

Un dels fulls de la recollida de firmes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mares i pares del col·legi Albert Vives de la Seu d’Urgell han iniciat una recollida de firmes per donar suport a la direcció i als professors del centre, després que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 del municipi hagi obert una investigació per un presumpte delicte d’incitació a l’odi contra el director i dos docents. Tal com va publicar aquest diari, el jutge va obrir la investigació després que algunes famílies denunciessin humiliacions al fill d’una agent de la Guàrdia Civil després de l’1-O. Els promotors de la iniciativa veuen aquestes denúncies “sense fonament”, defensen que el centre sempre ha tractat amb “respecte” tots els alumnes i ofereixen “suport incondicional al col·legi”.

El document de la recollida de firmes assenyala que les mares i pares, “de diversos orígens, creences i cultures, volem manifestar el nostre total suport a l’escola, a la direcció i a tot el professorat, davant de les calúmnies i injúries que està patint arran d’unes denúncies realitzades sense fonament”. Així mateix, afegeix que “l’escola Albert Vives ha tractat sempre tots els nostres nens i nenes amb el màxim respecte a la diversitat i mai cap s’ha sentit violentat per cap manifestació de cap membre del professorat d’índole ideològica i/o política”.

Els promotors de la recollida de firmes diuen que el centre ha respectat al màxim la “diversitat”

Per la seua part, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de la Seu d’Urgell assegura a les diligències que “podria ser que diversos professors i el director incitessin de manera directa els alumnes, d’edats molt primerenques i, en conseqüència, mal·leables per qui té un principi d’autoritat sobre ells, a la comissió de fets mínimament concretats en els quals es pugui predicar la discriminació, l’odi, l’hostilitat o la violència contra grups o associacions”. Un dels estudiants hauria patit “humiliacions, insults i, fins i tot, agressions” perquè la seua mare és guàrdia civil, la qual cosa saben la resta dels companys i professors.

Les denúncies presentades per les famílies a la caserna de la Guàrdia Civil són del passat 6 d’octubre i la interlocutòria del jutge, del dia 9.

tracking