SEGRE

ESNOTICIA

El PP dóna a Puigdemont una “última oportunitat”

Albiol defensa prohibir els programes electorals sobiranistes || PSOE: “Si no rectifica, no deixa cap altra sortida que el 155”

El portaveu de l’executiva del Partit Socialista, Óscar Puente.

El portaveu de l’executiva del Partit Socialista, Óscar Puente.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dirigents del Partit Popular i Socialista van tornar a alertar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que torni a la legalitat i deixi de banda la declaració d’independència que va pronunciar i va suspendre dimarts passat. El popular Fernando Martínez-Maíllo va advertir Puigdemont que està “davant de la seua última oportunitat de tornar a la legalitat” i evitar així l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. “No es pot parlar de diàleg al marge de la legalitat, és un mantra per ocultar les seues pròpies intencions”, va denunciar Maíllo. Pel seu costat, el president del PP català, Xavier García Albiol, es va mostrar partidari que, en cas d’unes eleccions a Catalunya, es prohibeixin “els programes electorals que no s’ajustin a la legalitat” si proposen la proclamació d’una república independent. Per la seua part, el PSOE va dir a través del seu portaveu, Óscar Puente, que la resposta de Puigdemont va ser “inadmissible”, alhora que mostrava el seu suport a l’Executiu d’aplicar el 155 si el president no rectifica, ja que, segons els socialistes “l’article 155 per a ningú no és desitjable, tret de per a alguns pocs. Però ens preguntem si Puigdemont deixa una altra sortida”.

Ciutadans demana no acceptar el “xantatge” i accelerar el 155? El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va tornar a demanar al Govern espanyol que apliqui l’article 155 de la Constitució per convocar unes eleccions autonòmiques a Catalunya i l’ha instat a prendre “totes les mesures necessàries” per assegurar-se que aquests comicis siguin “lliures”. Al seu torn, va demanar “no acceptar el xantatge de Puigdemont amb acords fora de la llei”. Per la seua part, el secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, va assegurar que Puigdemont “ha deixat clar a la seua carta a Rajoy que no hi ha hagut declaració unilateral d’independència”. Echenique també va acusar PP i PSOE de tenir acordat fa temps d’aplicar el 155 passés el que passés. “Sembla que ho tenien pactat des de fa temps”, va dir.

tracking