SEGRE

EUROPA ESCÀNDOL

Assassinada una periodista que va denunciar la corrupció a Malta

Vista general del lloc on va ser assassinada la periodista maltesa.

Vista general del lloc on va ser assassinada la periodista maltesa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La periodista maltesa Daphne Caruana Galizia va morir dilluns a prop del poble de Bidnija, al nord de l’illa, a causa de l’explosió d’una bomba adherida col·locada al seu vehicle. Caruana Galizia, de 53 anys, tenia un famós blog en el qual denunciava de forma implacable casos de corrupció.

El clima de tensió s’ha estès amb rapidesa per la petita illa mediterrània, on alguns murs van aparèixer ahir amb pintades crítiques contra la impunitat, la corrupció i la delinqüència al país.

També el fill de Caruana Galizia, Matthew, va culpar el Govern de ser còmplice de l’assassinat al permetre una “cultura d’impunitat”, ja que la seua mare va ser una de les periodistes que més activament van participar en la investigació dels anomenats papers de Malta, que van revelar al maig com el país s’havia convertit en un paradís fiscal en el si de la UE.

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha ofert una recompensa de 20.000 euros a canvi de qualsevol informació que faciliti la identificació dels assassins de la periodista.

tracking