SEGRE

TRIBUNALS

El Govern exigeix al TSJC accedir a l'informe de De los Cobos sobre l'1-O

Recorda la magistrada que, d’acord amb la llei, no pot custodiar aquest informe "de forma reservada durant dies"

El Govern exigeix al TSJC accedir a l'informe de De los Cobos sobre l'1-O

El Govern exigeix al TSJC accedir a l'informe de De los Cobos sobre l'1-OEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del Govern ha apressat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a entregar-li com més aviat millor l’informe que va presentar fa dies el coordinador policial de l’1-O, Diego Pérez de los Cobos, sobre el referèndum, després de recordar que l’esmentat document "no ha estat declarat reservat".

En un escrit, al que ha tingut accés Efe, Andreu Van den Eynde -advocat, entre d’altres, dels consellers Junqueras i Romeva en la causa pel referèndum- recorda a la magistrada que, d’acord amb la llei, no pot custodiar aquest informe "de forma reservada durant dies", sense incloure'l en les actuacions i donar-li trasllat a les parts.

El lletrat ha presentat el seu escrit, després de mantenir una conversa la setmana passada amb la mateixa jutgessa d’instrucció, Mercedes Armes, i amb la secretària judicial, que li van comunicar que fa dies que es va rebre l’informe de De los Cobos, responsable del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat, sobre l’actuació de cada cos policial en la jornada de l’1-O.

La magistrada va demanar a Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i la Guàrdia Civil que li aclarissin quin va ser la seua intervenció per complir l’ordre d’impedir el referèndum i va requerir Pérez de los Cobos, que era al capdavant del dispositiu, un informe sobre el seu pla de coordinació de l’1-O, la comesa de cada cos policial, així com el seu grau de compliment i el seu resultat.

Van den Eynde ha presentat la seua petició per tenir accés a l’informe de De los Cobos, després que se li indiqués que no era possible accedir al mateix mentre aquest no fos examinat per la jutgessa d’instrucció.

Segons l’opinió de l’advocat, l’informe "forma part de les actuacions policials (és a dir, s’han d’annexar a les actuacions en algun moment), en ser la resposta a un requeriment independentment de la seua unió física a l’expedient".

Després d’exigir que se li doni trasllat del document "com més aviat millor", el lletrat necessita que, si la magistrada necessita "aclariments, addicions o modificacions, s’asseguri en tot cas de reclamar-les a través del procediment".

tracking