SEGRE

POLÍTICA

PDeCAT i ERC demanen a Colau que trenqui amb el PSC per formar un nou govern

Ofereixen "poder sumar 26 regidors i fer que aquest ajuntament funcioni amb estabilitat"

PDeCAT i ERC demanen a Colau que trenqui amb el PSC per formar un nou govern

PDeCAT i ERC demanen a Colau que trenqui amb el PSC per formar un nou governEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Esquerra Republicana (ERC) han ofert l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la possibilitat de formar un nou govern municipal si Barcelona a Comú decideix trencar l’acord amb el PSC pel seu suport a l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució.

El president del grup municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha assenyalat que el que demanen a Colau és "que trenqui amb aquells que estan col·laborant amb la repressió i han redactat l’aplicació del 155 al costat de Rajoy", i a canvi ofereixen "poder sumar 26 regidors i fer que aquest ajuntament funcioni amb estabilitat".

El president del grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha assegurat que l’equip de govern de Barcelona "no s’ha de preocupar", ja que si trenquen amb el PSC "estem disposats a asseure’ns per col·laborar amb ella, no li farem la jugada per fer-la caure".

En aquest sentit, les dos formacions independentistes han sol·licitat també a Colau la convocatòria, aquest dijous, d’un Ple extraordinari on l’ajuntament faci una declaració institucional per "donar suport a les institucions catalanes" i "rebutjar l’aplicació de l’article 155".

tracking