SEGRE

Puigdemont té "voluntat" d'anar al Senat, però la Generalitat dubta que el PP ho vulgui

El presinde

Puigdemont té "voluntat" d'anar al Senat, però la Generalitat dubta que el PP ho vulguiGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té la "voluntat" d’acudir al Senat per explicar el seu rebuig de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, però ha posat en dubte que el PP ho vulgui. Després de la reunió d’aquest dimarts del Govern, Turull ha explicat que, fins que no se sàpiga "definitivament l’horari que es proposa" perquè Puigdemont comparegui en el Senat i "com es pot compatibilitzar amb el ple del Parlament" previst per a dijous, el president català no podrà confirmar la seua assistència.

Turull ha assenyalat que "al principi" se’ls va comunicar que la compareixença de Puigdemont al Senat podria ser dimecres o "com a molt tard" dijous al migdia, però "això ha donat un tomb" i pot ser que acabi sent "materialment" impossible.

Puigdemont té de termini per presentar al·legacions al Senat fins dijous les 10 del matí, encara que per acudir a defensar-les personalment haurà d’esperar a la comissió que se celebra aquella mateixa tarda o al ple de divendres.

Així ha quedat establert avui en la sessió de constitució de la comissió de 27 senadors encarregats de tramitar les mesures acordades pel Govern a l’empara de l’article 155 de la Constitució, que encapçala el president del Senat, Pío García Escudero. "Sembla que ens ho volen posar cada vegada més difícil", ha afirmat Turull, abans d’afegir: "Estem començant a deduir que no hi ha la voluntat que això sigui possible".

Després que el vicepresident del Senat, Pedro Sanz, hagi avançat que si Puigdemont decideix comparèixer tindrà l’oportunitat de debatre amb el Govern, Turull ha remarcat que al Govern el debat no li fa cap "por", però "primer van donar un calendari i partint d’això es va convocar un ple al Parlament" per a dijous, i "ara es canvien tots els horaris". Si Puigdemont finalment va al Senat, ha explicat Turull, "intentarà anar a fer veure la bestialitat política que volen perpetrar amb aquest acord i fer pedagogia".

Sobre la posició que ha d’adoptar com a senador l’expresident de la Generalitat José Montilla en el ple de divendres del Senat, en el qual es preveu l’aprovació de les mesures derivades del 155, Turull ha evitat ser explícit. "El Govern no és ningú per dir als senadors què han de fer, però en el relat de com hem arribat fins aquí, Montilla ja va avisar a Espanya de la desafecció", ha subratllat.

tracking