SEGRE

La Generalitat dóna ordre a la banca de pagar les nòmines amb la seua tresoreria

El portaveu del

La Generalitat dóna ordre a la banca de pagar les nòmines amb la seua tresoreriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català ha donat aquest dimecres ordre als bancs de pagar les nòmines dels funcionaris del mes d’octubre amb recursos propis, igual com va fer el mes de setembre passat. Fonts del Govern han explicat a Efe que l’abonament ascendeix a 390 milions d’euros, uns 40 més que al setembre, i inclou la nòmina dels treballadors de la Generalitat, dels professors de les escoles concertades i del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del Servei Català de la Salut (CatSalut).

Està previst que els empleats comencin a cobrar les seues nòmines a partir de d'aquest dijous, dia 26, uns dies abans del que és habitual.

El Ministeri d’Hisenda, que dirigeix Cristóbal Montoro, va intervenir els comptes de la Generalitat a mitjans de setembre amb l’objectiu de vigilar que cap despesa de l’executiu català no anava destinada a la causa independentista. Tanmateix, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ja va anunciar que donava per "suspesa" la intervenció dels comptes i que contactaria amb les entitats financeres "per via administrativa i notarial" per transmetre "la màxima normalitat".

tracking