SEGRE

ESNOTICIA

Proclamen la república de forma simbòlica a deu pobles de Lleida

Convocatòria dels CDR i l’Assemblea Pagesa en resposta a l’activació de l’article 155 de la Constitució || Bellpuig ho farà avui a les 20.00 hores

Imatge de la votació d’una de les mocions que es van aprovar ahir al consell comarcal de l’Urgell.

Imatge de la votació d’una de les mocions que es van aprovar ahir al consell comarcal de l’Urgell.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena de pobles de Lleida proclamaran de forma simbòlica la República catalana durant els pròxims dies. Responen així a una crida d’alguns Comitès de Defensa de la República (CDR) i l’Assemblea Pagesa, que han convocat aquesta “acció directa no violenta” en resposta a l’activació de l’article 155.

Els organitzadors recomanen que entre els veïns del poble es decideixi qui serà la persona encarregada de proclamar-la, sigui “l’alcalde o alcaldessa, algun avi o àvia, una persona destacada dels moviments socials o bé un grup de persones”, que haurà de sortir al balcó de l’ajuntament o a un lloc emblemàtic de la localitat a anunciar la constitució de la república.

L’objectiu d’aquesta acció és “demostrar al Govern [central] que no n’hi ha prou amb intervenir les institucions catalanes i cessar els representants polítics per impedir la proclamació”, i també per “pressionar el Govern i les institucions catalanes”, perquè el que volen és “que s’implementi el resultat del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre” i que “es posi en marxa la llei de Transitorietat”. Un dels municipis on es portarà a terme aquesta acció serà Bellpuig, que preveu proclamar-la avui, al voltant de les 20.00 hores.

Mocions a Sort, la Seu, Cervera i l’Urgell contra l’article 155 Els plens extraordinaris de la Seu, Cervera, Sort i el consell de l’Urgell que es van celebrar ahir van aprovar una moció de l’ACM i l’AMI en contra de la suspensió de l’autonomia de Catalunya i per manifestar el seu suport al Govern i al Parlament. Per avui, està previst que debatin la mateixa moció municipis com Balaguer, Tàrrega, Solsona i Mollerussa. En el cas de Balaguer, el portaveu del PSC, Carlos García, que governa amb ERC, va assenyalar que rebutgen l’aplicació de l’article 155, encara que també la declaració d’independència. “Defensarem aquesta postura i sol·licitem altres vies, com les eleccions.” Així mateix, va assegurar que no perilla el pacte de governabilitat a l’ajuntament de Balaguer, “perquè tenim una relació excel·lent i pensem igual en molts aspectes”, va dir.

tracking