SEGRE

Puigdemont torna a reunir aquest matí el Govern per abordar la resposta al 155

El ple monogràfic del Parlament començarà a les 17.00 hores

Puigdemont es dirigeix al seu despatx.

Puigdemont torna a reunir aquest matí el Govern per abordar la resposta al 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a convocar aquest matí als membres del Govern per analitzar l’estratègia a seguir i la resposta que donarà davant de la previsible aplicació de l’article 155 de la Constitució, han confirmat a Efe fonts de l’Executiu català. Carles Puigdemont ha citat els seus consellers a les deu del matí al Palau de la Generalitat.

Ahir, el president català va convocar passades les 19.00 hores als membres del Govern, a dirigents del PDeCAT i d’ERC, així com a representants d’entitats sobiranistes i municipalistes, a una reunió per acabar de fixar l’estratègia dels sobiranistes davant del ple que s’inicia aquesta tarda al Parlament i les mesures que pot adoptar el Senat sobre l’autogovern a Catalunya. La reunió va finalitzar al voltant de les dos de la matinada sense una decisió definitiva, pel que es va decidir continuar amb el debat aquest matí.

El Parlament ha convocat aquesta tarda un ple monogràfic per respondre a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, encara que és demà divendres quan està previst que es votin les propostes de resolució dels grups parlamentaris.

En la cimera d’ahir a la nit a Palau, a més de Puigdemont, Oriol Junqueras i altres membres de l’Executiu català, van participar dirigents del PDeCAT com Artur Mas, Marta Pascal, David Bonvehí i Lluís Corominas; la secretària general d’ERC, Marta Rovira; el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro; o el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, entre d’altres. Pel Palau de la Generalitat també va passar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que es va reunir amb Puigdemont després d’haver visitat en la madrilenya presó de Soto del Real al president de l’ANC, Jordi Sánchez, empresonat com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, per un presumpte delicte de sedició.

tracking