SEGRE

Rajoy dissol el Parlament i convoca eleccions el 21 de desembre

El Govern cessa Puigdemont, Junqueras i tots els consellers

El consell de ministres extraordinari d'aquest divendres

Rajoy dissol el Parlament i convoca eleccions el 21 de desembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha dissolt el Parlament  i ha convocat eleccions autonòmiques per al 21 de desembre.

En roda de premsa després del consell de ministres, Rajoy ha explicat també que el Govern ha ordenat aquest divendres cessar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i tots els consellers del Govern en aplicació de les mesures de l’article 155 de la Constitució.

El Consell de Ministres també ha ordenat el cessament dels responsables del departament d’Interior de la Generalitat, així com el tancament de les ambaixades catalanes, tret de la de Brussel·les.

l'article 155 de la Constitució, Rajoy ha justificat aquesta decisió perquè considera que és "urgent tornar la veu als ciutadans catalans perquè decideixin el seu futur".

I ho és també, ha afegit, perquè "ningú no pugui cometre il·legalitats en nom" dels ciutadans de Catalunya.

"Són les urnes, les de veritat", les que han d'establir "els controls i garanties" i "les que poden establir les bases de la necessària recuperació de la convivència entre catalans", ha afegit Rajoy. I ha postil·lat que el Govern no vol dilatar aquesta tasca de recuperar la convivència ni un minut més".

Per això ha defensat convocar com més aviat millor unes eleccions "lliures, netes i legals, que puguin restaurar la democràcia en la comunitat autònoma", ha dit.

tracking