SEGRE

EFE

Multitudinària manifestació a Barcelona contra la declaració d'independència

Un milió de manifestants segons la delegació del Govern i 300.000 segons la Guàrdia Urbana

Multitudinària manifestació a Barcelona contra declaració d'independència

Multitudinària manifestació a Barcelona contra declaració d'independènciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Delegació del Govern a Catalunya ha xifrat en un milió el nombre de persones que han acudit avui a la manifestació de Barcelona en contra de la declaració d’independència del Parlament i a favor de la unitat d’Espanya.

Centenars de milers de persones han omplert el centre de Barcelona sota el lema "Tots som Catalunya", una protesta multitudinària organitzada per la Societat Civil Catalana (SCC) i a la qual han acudit els màxims responsables polítics del PPC, Cs i PSC. Si bé SCC ha xifrat inicialment en 1,1 milions les persones que es manifesten a Barcelona, finalment la seua vicepresidenta, Miriam Tey, l’ha elevat a 1,3 milions durant el seu discurs davant dels manifestants en la part final de la protesta, una xifra rebaixada a 300.000 per la Guàrdia Urbana.

Per la seua part, fonts de la Delegació del Govern a Catalunya consultades per EFE han situat en un milió les persones que es manifesten en el centre de Barcelona en contra de la independència.

A la capçalera de la manifestació i rere la pancarta amb el lema "Tots som Catalunya! Per la convivència, seny" es troben la ministra de sanitat, Dolors Montserrat, el líder del PPC, Xavier García Albiol, el delegat del Govern, Enric Millo, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder a Catalunya, Inés Arrimadas, així com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al costat d’altres dirigents socialistes, com Carmen Calvo.

També ha acudit a la cita l’exministre del Interior Jorge Fernández Díaz. Al passeig de Gràcia amb Diputació i al recorregut cap a la Gran Via -tot ple de ciutadans- es podien veure nombroses banderes espanyoles, però també catalanes i europees, globus blancs amb les tres banderes, i hi havia càntics de "viva Espanya", "viva Catalunya", "ni amnistia ni perdó", "colpistes a presó", TV3, manipuladora, "Puigdemont a presó" o "tots som Catalunya".

tracking