SEGRE

ESNOTICIA

Rull exerceix de conseller i diu que avui anirà a treballar

Tot apunta que d’altres també podrien fer el mateix || Després d’un cap de setmana marcat pel silenci institucional

Puigdemont va publicar aquesta foto a Instagram.

Puigdemont va publicar aquesta foto a Instagram.CARLES PUIGDEMONT/INSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Rull va assistir ahir al matí, com a conseller de Territori malgrat estar cessat, a l’acte de commemoració del centenari de l’arribada del ferrocarril a Sant Cugat del Vallès. En el discurs que va pronunciar, Rull va afirmar que “defensar les institucions catalanes significa defensar el progrés, el benestar i la modernitat d’aquest país”. Acompanyat de l’alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, també del PDeCAT, Rull va argumentar que “això no és la Generalitat de Catalunya, això són vostès, això són els homes i les dones lliures d’aquesta nació” que, va afegir, “han entès que, per prosperar, feia falta que tinguéssim unes institucions solvents i sòlides”.

Rull està entre els consellers cessats que han anunciat que avui tenen la intenció d’anar a treballar al despatx amb normalitat. En concret, i dirigint-se a uns treballadors de la conselleria, Rull va dir que avui té la intenció de tornar “i ja no ser un conseller de la Generalitat de Catalunya, sinó un ministre de la nova República catalana”.

Va passar el cap de setmana a Girona participant a les festes de Sant Narcís, patró de la ciutat

Com Rull, altres consellers podrien seguir l’exemple i presentar-se als despatxos avui amb normalitat, a pesar que han estat rellevats, després d’un cap de setmana marcat pel silenci institucional.

Per la seua banda, mentre que Barcelona va viure una intensa jornada amb la multitudinària manifestació amb milers de persones en contra de la independència i a favor de la unitat d’Espanya, amb crits de “Puigdemont, a la presó”, Girona va celebrar ahir les festes de Sant Narcís amb la participació del president de la Generalitat destituït en diversos actes.

Puigdemont no va voler perdre’s l’exhibició castellera que es va celebrar a la plaça del Vi de la ciutat i va publicar un tuit amb la imatge d’una pinya amb el missatge: “La força del poble.” El líder català es trobava a Girona des de divendres, després que el president del Govern central, Mariano Rajoy, anunciés l’aplicació de l’article 155 i, en conseqüència, el seu cessament immediat com a president de la Generalitat. Puigdemont va respondre a l’anunci de Rajoy amb una declaració institucional des de Girona, emesa en directe per TV3, en la qual no es va donar per cessat i va demanar als catalans la seua “oposició democràtica” a l’aplicació del 155.

tracking