SEGRE

TRIBUNALS GÜRTEL

Correa demana reduir la pena pel ‘cas Gürtel’ i afirma que col·laborarà

Per haver confessat fets rellevants per al sumari i admès que està penedit || L’advocat de Pablo Crespo assegura que “aquí s’ha perseguit el Partit Popular”

L’extresorer d’Aliança Popular Ángel Sanchís (esq.), a l’arribar ahir a la seu de l’Audiència Nacional.

L’extresorer d’Aliança Popular Ángel Sanchís (esq.), a l’arribar ahir a la seu de l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Francisco Correa, líder de la trama Gürtel, va sol·licitar ahir una reducció de la pena per haver confessat fets rellevants per a la causa i pel seu penediment. L’advocat Juan Carlos Navarro també va aprofitar per avançar que el seu client continuarà col·laborant en els pròxims judicis. “Estem col·laborant i així serà en els següents set o vuit judicis que encara hi ha pendents”, va subratllar Navarro.

L’Audiència Nacional va iniciar ahir la fase d’informes finals de les defenses, després de més d’un any de sessions al llarg de més de cent jornades amb els informes dels advocats dels 37 acusats, entre els quals també es troba l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas.

El fiscal demana 125 anys per a Correa, la màxima pena dels 37 imputats per aquesta trama de corrupció

En aquest sentit, l’advocat de Correa va demanar que s’utilitzi la mateixa “vara de mesurar” amb el seu client que amb el “delator” d’aquesta causa, l’exregidor de l’ajuntament de Majadahonda José Luis Peñas, per a qui la Fiscalia demana sis anys i cinc mesos de presó després que hagués aportat uns enregistraments de converses telefòniques. I és que, segons el lletrat, “José Luis Peñas no ha reconegut ni ha confessat res i va eliminar dels enregistraments que va aportar els que el podien perjudicar i són un pur xantatge, a banda de participar en l’activitat delictiva que denuncia”, per recordar a més que Correa va crear un grup d’empreses que ja va participar en l’Expo de Sevilla i en els Jocs de Barcelona però no amb l’objectiu de delinquir. “Només se l’acusa quan va tenir de client el PP”, va destacar, de forma que demana que no s’apliqui “el dret penal a l’enemic”. De moment, la Fiscalia sol·licita per a Francisco Correa 125 anys de presó, la màxima pena en relació amb els 37 imputats. No obstant, el Ministeri Fiscal va sol·licitar la setmana passada al tribunal que tingui en compte la declaració de Correa i li rebaixi la pena.

Durant la sessió d’ahir també va exposar el seu informe l’advocat de Pablo Crespo, l’exsecretari d’Organització del PP. L’advocat va centrar el seu argument en la defensa de la formació política, al·legant que el procediment des del principi ha tingut una exacerbada politització i “ha generat més portades que la banda terrorista ETA. Aquí s’ha perseguit el PP i se li ha donat puntades de peu”.

El lletrat va concloure la seua exposició dient que “el probable és que hi hagi una sentència condemnatòria perquè en realitat hi ha condemna d’opinió pública i publicada en una causa com aquesta”.

tracking