SEGRE

ESNOTICIA

Forcadell acata la dissolució del Parlament i desconvoca la Mesa

La president de la Cambra mantindrà el càrrec fins a les eleccions del desembre || Junqueras i Rull, únics consellers que van anar ahir als seus departaments

240769_1.jpg

240769_1.jpgFIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va suspendre ahir la reunió de la Mesa prevista per avui perquè “la cambra s’ha dissolt”, segons van dir fonts parlamentàries. Forcadell va acatar les exigències de l’article 155, que comportava la dissolució del Parlament. Malgrat la intervenció de l’autonomia, Carme Forcadell seguirà com a presidenta de la cambra legislativa fins a la sessió constitutiva de la nova legislatura, després de les eleccions anunciades per Rajoy per al 21 de desembre.

Quant a l’activitat dels consellers, només el de Territori, Josep Rull, i el d’Economia, Oriol Junqueras, van assistir als seus despatxos de les conselleries per treballar. Junqueras va dir en una entrevista a TV3 que no reconeix el seu cessament, que continuarà “treballant per la república” i va defensar que Esquerra es presenti a les eleccions del desembre dient que “estem sempre a favor de votar i de la democràcia”. El representant de la Generalitat a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, sí que va acatar ahir el seu cessament.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra que estan assignats com a escorta dels consellers cessats per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució van rebre l’ordre d’acompanyar-los per recollir els seus efectes personals als despatxos de les conselleries i amb l’ordre d’aixecar atestat si es neguen a abandonar els despatxos. El Govern espanyol va avisar que els consellers que continuïn exercint el càrrec podran ser acusats per usurpació de funcions.

Zoido ordena al major dels Mossos “complir la llei”El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va comunicar al nou major dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, que les seues ordres són “que es compleixi la llei, la Constitució i l’Estatut”. Zoido va designar dissabte el fins ara número 2 de Josep Lluís Trapero cap del cos policial català i va dir que el seu desig i obligació eren “assolir la normalitat com més aviat millor a Catalunya” de cara a les eleccions del 21 de desembre.

240769_2.jpg

240769_2.jpgFIRMA

tracking