SEGRE

ESNOTICIA

Rajoy: "El 155 s'aplica de forma eficaç, hi guanyen Espanya i la democràcia"

El vicepresident del Senat diu que si el nou Govern no compleix la llei passades les eleccions, seguirà la intervenció || Bermúdez de Castro ja coordina les conselleries

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en el comitè executiu del Partit Popular d’ahir.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en el comitè executiu del Partit Popular d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va defensar ahir que l’aplicació del 155 es desenvolupa amb eficàcia i va afegir que van prendre la decisió “més raonable” i va subratllar que qui hi guanya és “Espanya” i “la democràcia”, segons van informar fonts populars. Així es va pronunciar Rajoy en la reunió del comitè executiu nacional del PP, on el van rebre amb aplaudiments i una ovació en suport a la decisió de destituir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els seus consellers, i convocar eleccions per al 21 de desembre. El coordinador general del partit, Fernando Martínez Maíllo, va ressaltar que el PP és una formació en la qual es pot “confiar” i que només es mou per l’“interès general”. A més, va interpretar el viatge de Puigdemont a Brussel·les com una mostra de la “descomposició” de l’independentisme. Per la seua part, el vicepresident del Senat, Pedro Sanz, va afirmar que “si després de les eleccions hi ha un Govern català fora de la llei, hi haurà un altre 155”. Així ho va assegurar en una entrevista a La Razón, on va explicar que “si no es compleix la legalitat es requerirà al nou Govern que la compleixi i tornarem a fer el mateix”.

Així mateix, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, es va mostrar convençut que si els independentistes acudeixen en massa a votar el 21-D la “línia” d’actuació iniciada per Rajoy, amb decisions com la de tancar les ambaixades catalanes i estalviar així 25 milions d’euros, continuarà. En qualsevol cas, Albiol va assegurar que els partits que no són independentistes guanyaran en les eleccions autonòmiques que es van anunciar després del 155.

D’altra banda, l’enllaç del Govern central a Catalunya és el secretari d’Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, que es va desplaçar ahir a Barcelona per coordinar i supervisar el funcionament de les conselleries després del cessament del Govern. Serà a Barcelona fins avui i després tornarà a Madrid uns dies, però anirà i tornarà per assegurar el correcte funcionament dels departaments fins al 21-D. En aquest sentit, Rajoy ha convocat avui a les 18.00 hores el Consell de Ministres per aprovar el desenvolupament de les eleccions autonòmiques.

tracking