SEGRE

L'Ajuntament de Barcelona reconeix com a "legítim" el Govern de Puigdemont

El vot de Barcelona en Comú ha estat clau per aprovar aquesta proposta d’ERC

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dijous durant la concentració de suport als càrrecs acusats de rebel·lió.

L'Ajuntament de Barcelona reconeix com a "legítim" el Govern de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del partit de l’alcaldessa, Ada Colau, ha reconegut com a "legítim" el Govern de la Generalitat encapçalat per Carles Puigdemont, destituït en aplicació de l’article 155 de la Constitució. El vot de Barcelona en Comú ha estat clau per aprovar aquesta proposta d’ERC i perquè el ple en rebutgés una altra de la CUP per reconèixer la independència de Catalunya.

BComú, el PDeCAT, la CUP i el regidor no adscrit han donat suport a la iniciativa d’ERC, que considera com "el legítim Govern de Catalunya" el sorgit de les urnes el 27 de setembre de 2015, així com el Parlament com a "únic representant legítim del poble català". Ciutadans, PSC i PP s’hi han oposat.

L’alcaldessa Ada Colau ha assegurat en el ple que és Carles Puigdemont qui "ostenta la legitimitat de les institucions catalanes fins que hi hagi eleccions, malgrat que hagi estat cessat". L’alcaldessa ha respost així al prec que reconegués Puigdemont com a únic president legítim de la Generalitat que li ha fet el president del grup del PDeCat, Xavier Trias, en la sessió de control del ple. L’alcaldessa ha assenyalat que Puigdemont és el president legítim perquè és la que ha estat elegida democràticament en el Parlament.

Tot i així, Colau ha reconegut que no li queda clar si Puigdemont és el president de la república o no i ho ha comparat amb "una pitonissa" pels missatges "críptics" que ha llançat els últims dies.

A més, el ple de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la proposta de la CUP de reconèixer la proclamació de la "república catalana" aprovada pel Parlament el passat 27 d’octubre i suspesa pel Tribunal Constitucional.

Barcelona en Comú i el PSC, els grups que formen el govern municipal, han votat en contra juntament amb Ciutadans i el PP, mentre que PDeCAT, ERC i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy han votat a favor juntament amb la CUP.

El ple municipal també ha rebutjat la proposta perquè el consistori expressi el seu rebuig de la declaració d’independència, presentada pel PP, a què només han donat suport els populars, Cs i el PSC. L’abstenció de Barcelona a Comú ha impedit d’aprovar la proposta del seu soci de govern, el PSC, de suport a la convocatòria electoral a Catalunya per al 21 de desembre. Cs, PSC i PP han votat a favor d’aquesta última iniciativa mentre que els grups independentistes han votat en contra.

tracking