SEGRE

CORRUPCIÓ PARTIT POPULAR

'Víctimes' de la corrupció

Ja sumen dotze els morts relacionats amb les trames corruptes del Partit Popular || Un altre, Álvaro Lapuerta, extresorer del PP, es troba en coma

L’extresorer del PP Álvaro Lapuerta i l’exalcadessa de València Rita Barberá.

L’extresorer del PP Álvaro Lapuerta i l’exalcadessa de València Rita Barberá.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gürtel, Lezo, Púnica, Taula... i un llarg etcètera de casos de corrupció envolten el Partit Popular, liderat pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. El desenvolupament de les investigacions ha anat en paral·lel a la mort, en ocasions per causes naturals, i en altres per suïcidi, de persones implicades en una mesura o una altra en les il·legalitats. L’últim a perdre la vida va ser el magistrat Javier Martínez Lázaro, instructor de la recusació del cas Gürtel. Va morir el 17 de setembre passat a Madrid a causa d’una llarga malaltia.

Cronològicament parlant, la primera víctima relacionada amb les il·legalitats del PP va ser un sicari que es va treure la vida el 2000, després de reconèixer que va ser contractat per un dels investigats per beneficiar-se de la Gürtel, José Martínez Núñez. Aquest va morir poc després per causes naturals.

Des de jutges fins a imputats, hi ha noms coneguts com el de Rita Barberá o Miguel Blesa

Tot i així, els dos casos més sonats van ser la mort de Rita Barberá, exalcaldessa de València, trobada morta a la seua habitació d’hotel a Madrid, i el suïcidi de Miguel Blesa, aquest estiu. Un altre cas va ser la mort de Franciso José Yáñez Román, pare d’un testaferro de Luis Bárcenas, que va morir per causes naturals just una setmana abans de declarar com a imputat per blanqueig de capitals.

També es pot recordar la mort de María del Mar Rodríguez Alonso, dona d’un dels portaveus adjunts del Partit Popular al Senat, Tomás Burgos, que va ser trobada morta en un hotel de Bilbao. Una de les peces clau en la investigació, l’excap de premsa de Javier Arenas i imputat de la Gürtel, Isidro Cuberos, va tenir un accident de moto i va morir. Un problema cerebral va acabar amb la vida del jutge que va investigar durant tres anys el cas Gürtel, Antonio Pedreira. A aquestes morts cal sumar-hi la d’un comercial que va enganyar Francisco Correa, la d’un amic de l’exministra Ana Mato i la de Francisco Sánchez Arranz, home proper a Correa. Un total de 12 morts als quals cal afegir el coma de l’extresorer popular Álvaro Lapuerta.

La fiscal Concepción Sabadell va dir al finalitzar el seu informe que s’han acreditat fets “d’extrema gravetat” en administracions governades pel PP amb els quals els acusats “van atemptar contra l’Estat de dret”.

El primer judici per la ‘trama Gürtel’ encara la recta final El judici per la trama Gürtel ha entrat aquesta setmana a la recta final després de més d’un any de sessions al llarg de més de cent jornades amb els informes dels advocats dels 37 acusats, entre els quals hi ha l’extresorer del PP Luis Bárcenas i el presumpte capitost de la trama, Francisco Correa. El tribunal té previst que el judici quedi vist per a sentència el dia 10 de novembre.

L’extresorer del PP Álvaro Lapuerta i l’exalcadessa de València Rita Barberá.

L’extresorer del PP Álvaro Lapuerta i l’exalcadessa de València Rita Barberá.EFE

tracking