SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Londres amenaça l'Ulster d'intervenir-li l'autonomia

Després de deu mesos d’inestabilitat política || May nomena nou ministre de Defensa al dimitir l’anterior per assetjament

La líder del Partit Democràtic Unionista (DUP), Arlene Foster.

La líder del Partit Democràtic Unionista (DUP), Arlene Foster.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic va afirmar ahir que els partits nord-irlandesos estan encara a temps de formar un Executiu de poder compartit, abans que Londres prengui les regnes de l’economia de la província a final d’aquest mes. El ministre britànic per a Irlanda del Nord, James Brokenshire, va comunicar al Parlament de Westminister la seua intenció de presentar d’aquí a quatre setmanes un pressupost general perquè les arques de la regió s’estan quedant sense diners, davant la paràlisi política dels últims deu mesos.

L’Executiu de Belfast va caure quan l’històric dirigent del Sinn Féin Martin McGuinness, ja mort, va dimitir del seu lloc d’adjunt de l’exministra principal i líder del DUP, Arlene Foster, per un cas de corrupció en la política d’energies renovables detectat durant l’anterior legislatura. El Govern britànic es va veure obligat a convocar comicis al març, però els partits no han estat capaços d’atansar les seues posicions des d’aleshores.

D’altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, va nomenar Gavin Williamson com a nou titular de Defensa després que el veterà Michael Fallon dimitís per la seua implicació en un cas d’assetjament sexual.

Mentrestant, el Banc d’Anglaterra va apujar els tipus d’interès un quart de punt fins al 0,5%, el primer augment en un decenni.

tracking