SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont: “És un greu atemptat a la democràcia i un cop al 21-D”

Assegura que les eleccions es desenvoluparan en un clima de repressió inacceptable a Europa || Els sobiranistes diuen que s’empresona innocents per les seues idees

Marta Rovira, entre llàgrimes: “Han empresonat gent innocent per defensar unes idees.”

Marta Rovira, entre llàgrimes: “Han empresonat gent innocent per defensar unes idees.”YOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, va qualificar ahir l’empresonament d’una part del seu Govern de “greu error, gravíssim atemptat a la democràcia” i un “cop contra les eleccions del proper 21 de desembre”.

Puigdemont va alertar en un missatge des de Bèlgica que els comicis “es desenvoluparan en un clima de repressió i empresonaments polítics sense precedents i inacceptables a l’Europa democràtica del segle XXI”.

El president Puigdemont, que també estava citat per declarar ahir, va carregar contra “el clan furiós del 155” que segons ell desitja la presó del seu Govern.

Des del PDeCAT, la seua coordinadora Marta Pascal va titllar d’“intolerable” que s’empresoni la gent tan sols per defensar les seues idees i va apel·lar a una resposta de Catalunya “serena i tranquil·la”.

Per la seua part, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va considerar, entre llàgrimes, que “han empresonat innocents per defensar unes idees” i va afegir que “Espanya és un estat fallit”. “Avui empresonen el Govern legítim de Catalunya. Avui empresonen la democràcia. Però no saben que és impossible empresonar la llibertat”, va remarcar.

Per la seua part, la diputada de la CUP Gabriela Serra va responsabilitzar el Govern central, el PP i en particular el PSOE i Ciutadans de la situació i va demanar a la UE que deixi de mirar a un altre costat. Els anticapitalistes van advocar també per una vaga general i van cridar a la “mobilització massiva i continuada fins a aconseguir el ple alliberament del poble català” a través d’un comunicat.

Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, va denunciar que “avui ens posen a la presó a tot Catalunya” i va dir que són “bones persones empresonades per males persones”.

D’altra banda, Neus Lloveras, de l’Associació de Municipis per la Independència, va considerar que “s’ha enterrat la democràcia” davant d’una “Europa que mira cap a l’altre costat”. El president de l’Associació de Municips de Catalunya, Miquel Buch, va destacar que el poble català “no farà res més que respondre a aquesta agressió de forma democràtica, des d’avui fins al dia 21-D, democràticament i pacíficament”.

tracking