SEGRE

ESNOTICIA

Del Palau de la Generalitat a les cel·les de dos presons

Els sis homes són a Estremera, una presó molt moderna || Les dos conselleres, a Alcalá Meco, una de les més antigues

Imatge de l’interior d’una cel·la del centre penitenciari d’Estremera.

Imatge de l’interior d’una cel·la del centre penitenciari d’Estremera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos presons molt diferents, gairebé antagòniques, tanquen des de la nit del dijous set exconsellers i el vicepresident de la Generalitat. Els sis homes estan interns a Estremera, també coneguda com a Madrid-VII, un dels centres penitenciaris més moderns de l’Estat, mentre que les exconselleres Bassa i Borràs són a la presó de dones d’Alcalá Meco, Madrid-I, una de les més antigues.

El centre d’Estremera es troba a 70 quilòmetres de Madrid i els càrrecs del Govern han estat distribuïts en diversos mòduls. Raül Romeva i Joaquim Forn es troben en el mòdul 3, on s’estan els que entren per primera vegada a la presó; Oriol Junqueras i Carles Mundó, al 7; i Jordi Turull i Josep Rull, al 4. Ambdós són mòduls tranquils i hi ha un ambient pacífic i de respecte entre els seus interns.

Els consellers i el vicepresident han estat repartits per parelles en mòduls tranquils

Quant a les instal·lacions, Estremera compta amb pistes d’esport, piscina, gimnàs, taules de ping-pong, futbolins, teatre i equipaments mèdics moderns. Té una superfície de 97.761 metres quadrats, disposa de 1.008 cel·les i 172 de complementàries d’11 metres quadrats distribuïdes en 16 mòduls i capacitat per acollir 1.800 interns.

Per la seua part, les conselleres Borràs i Bassa estan juntes en una mateixa cel·la en un mòdul tranquil d’Alcalá Meco. El fet de ser un centre amb més de trenta anys d’antiguitat fa que no tingui les mateixes prestacions que Estremera, però disposa de zones verdes, tallers i una piscina. Ocupa una superfície de 62.478 metres quadrats i actualment hi ha unes 700 internes repartides entre les 385 cel·les i 38 complementàries de què disposa en el seu interior.

Quant als companys de presó, a Estremera també hi ha l’exconseller de la Comunitat de Madrid Francisco Granados i el president d’Ausbanc, Luis Pineda. D’altra banda, poca cosa se sap de les internes d’Alcalá Meco.

Els consellers podran parlar amb els familiars El fet d’esperar en presó preventiva el judici comporta que els consellers internats no tindran un règim de comunicació i visites gaire estricte. Podran fer un màxim de deu trucades a la setmana amb una durada de cinc minuts cada una. A més, també podran comunicar-se a través dels locutoris, en els quals tindran vint minuts per parlar, acumulables en una ocasió de quaranta durant el cap de setmana, i poden parlar fins amb quatre persones alhora.

Imatge de l’interior d’una cel·la del centre penitenciari d’Estremera.

Imatge de l’interior d’una cel·la del centre penitenciari d’Estremera.EFE

tracking