SEGRE

ESNOTICIA

Massiu rebuig del 155 al País Basc

Desenes de milers de persones es manifesten a Bilbao contra la intervenció de Catalunya || El PNB no donarà suport als Pressupostos per “falta de decència democràtica”

Unes 35.000 persones es van manifestar ahir a Bilbao contra l’aplicació del 155 i a favor del dret a decidir de Catalunya.

Unes 35.000 persones es van manifestar ahir a Bilbao contra l’aplicació del 155 i a favor del dret a decidir de Catalunya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu parlamentari del PNB, Joseba Egibar, va afirmar ahir que “no hi ha cap possibilitat” que el seu partit acordi els Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 amb el PP després que s’hagi posat tota la “maquinària politicojudicial” contra el procés. En declaracions a Radio Euskadi, va indicar que per a això es necessiten uns “llindars mínims de decència democràtica”. Per a Egibar, la responsabilitat “màxima, única i intransferible” de la situació a Catalunya és de l’Estat i de la “maquinària que ha creat en l’àmbit judicial” per reprimir el procés català. “La unilateralitat l’ha aplicat el Govern espanyol, que no s’ha dignat a asseure’s a una taula”, va afegir, i va qualificar d’“usurpació il·legítima de poders” la intervenció de l’Estat a la Generalitat amb el 155.

D’altra banda, unes 35.000 persones es van manifestar a Bilbao per mostrar el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 i donar suport a l’exercici del dret a decidir. Aquesta mobilització, la tercera de suport a Catalunya l’últim mes, no va comptar amb representants del PNB, que va rebutjar “les formes en què s’ha gestat”.

Va ser convocada per la coalició sobiranista EH Bildu, els sindicats ELA, LAB, ESK i Steilas, entre d’altres, i la plataforma Gure Esku Dago. També va comptar amb l’adhesió de Podem i Ezker Anitza-IU.

Entre els participants a la manifestació es va poder veure el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi. Rere una pancarta amb el lema “Contra el 155. Democràcia i dret a decidir”, la marxa va acabar davant de l’ajuntament.

tracking