SEGRE

TRIBUNALS

Maza afirma que membres d’ANC i Òmnium assistien a reunions del Govern

Qualifica actes violents la "destrucció" de tres cotxes de la Guàrdia Civil, els "actes d’intimidació" a agents de policia i guàrdia civil als seus allotjaments i els fets ocorreguts l’1 d’octubre

Maza afirma que membres d'ANC i Òmnium assistien a reunions del Govern

Maza afirma que membres d'ANC i Òmnium assistien a reunions del GovernEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, ha considerat "determinant i revelador" que membres de les organitzacions sobiranistes Asamblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural acudissin a reunions del Govern de Puigdemont, la qual cosa segons el seu parer mostra el nivell de col·laboració íntima que tenien.

"Jo no sé si amb veu, amb vot, sense veu, sense vot, no està allà, però assistien a les reunions els mateixos responsables d’aquestes dos associacions", ha indicat en declaracions a Informe Setmanal, una intervenció en la que ha defensat que existeixen motius sobrats per fonamentar la querella per rebel·lió, sedició i malversació presentada pel ministeri públic contra membres del Govern.

En la seua argumentació, el fiscal general ha exposat que, encara que no ha existit vessament de sang, fets com la "destrucció" de tres cotxes de la Guàrdia Civil, els "actes d’intimidació" a agents de policia i guàrdia civil als seus allotjaments i els fets ocorreguts l’1 d’octubre són "actes de violència".

Maza ha recordat que el delicte de rebel·lió no exigeix el vessament de sang, i en aquest punt ha puntualitzat que el Tribunal Suprem va dictar en la sentència sobre el 23F que la rebel·lió no necessita ser "cruenta".

El fiscal general de l’Estat ha considerat "molt raonable" la presó provisional dictada per a l’exvicepresident Junqueras i uns altres set exconsellers i ha recalcat que el factor més determinant per demanar la privació de llibertat del Govern destituït era la possible reiteració delictiva, i no tant el risc de fuga.

"Ahir mateix, el senyor Junqueras es va atribuir i va continuar firmant un article en un diari estranger com a vicepresident de la República Independent de Catalunya", ha recalcat Maza entorn d’aquesta qüestió.

tracking