SEGRE

POLÈMICA

Dos premiats per la Fundació Princesa de Girona renuncien al guardó pel paper del rei després de l'1O

L’enginyer químic Bernat Ollé i el científic Romain Quidant tornen els 10.000 euros i l’estatueta del guardó

El presidente de la Fundación Princesa de Girona, Francisco Belil.

Dos premiats per la Fundació Princesa de Girona renuncien al guardó pel paper del rei després de l'1OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enginyer químic Bernat Ollé i el científic Romain Quidant, premiats per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), han enviat una carta de renúncia als seus respectius guardons arran de la situació política a Catalunya.

Un portaveu de la FPdGi ha manifestat per la seua part que des de l’entitat lamenten "profundament" la decisió, però que la respecten "com no podia ser de cap altra manera".

Romain Quidant, que va obtenir el premi en la categoria d’Investigació Científica el 2011, ha mostrat a través de les xarxes socials la carta, que firma al costat de Bernat Ollé, guardonat el 2015 en l’apartat d’Empresa.

La missiva assenyala que "la tasca que la Fundació ha dut a terme durant anys per construir ponts va quedar liquidada pel recent posicionament de la Casa Reial i, en particular, pel discurs del Rei Felip VI el passat 3 d’octubre".

Els dos premiats consideren que Don Felipe va donar "l’esquena a la voluntat de milions de catalans" i que va evitar al·ludir a la intervenció policial el dia del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

Ambdós critiquen també el que consideren "una onada de repressió de les institucions espanyoles contra Catalunya", on situen la presó per a vuit exconsellers del Govern de la Generalitat i per als presidents d’ANC i Òmnium Cultural.

Des d’aquest posicionament, Romain Quidant i Bernat Ollé presenten la seua renúncia als guardons i sol·liciten que se’ls faciliti el codi bancari de la FPdGi per retornar l’import dels premis, que ascendeix a 10.000 euros.

Ambdós preguen també que es retirin els seus noms i imatges "de qualsevol comunicació, xarxa social, pàgina web o documentació" que els citi com premiats o els vincula a la FPdGi.

tracking