SEGRE

Puigdemont denuncia la "brutal ofensiva judicial"

Critica que Catalunya és l’únic territori de la Unió Europea en el qual s’ha dissolt el Parlament triat pels seus ciutadans

Puigdemont denuncia a 'The Guardian' la

Puigdemont denuncia a 'The Guardian' la "brutal ofensiva judicial"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat a les autoritats de l’Estat espanyol de realitzar una "brutal ofensiva judicial" contra els membres del Govern i ha insistit que la seua estada a Brussel·les es deu a que temia que a Espanya rebessin un tracte imparcial per part dels tribunals.

En un article publicat aquest dilluns a la tarda a 'The Guardian', Puigdemont considera que era un "ultratge colossal" que ell i uns altres 13 càrrecs del Govern estiguessin sent investigats per sedició i rebel·lió en relació amb els seus papers en la declaració d’independència del mes passat. "Avui, els líders d’aquest projecte democràtic estan acusats de rebel·lió i enfronten el càstig més sever possible segons el codi penal espanyol; el mateix que per als casos de terrorisme i assassinat: 30 anys de presó ", afegeix.

A l’article, titulat 'Això no és només sobre Catalunya. És sobre la democràcia en si mateixa', Puigdemont afirma que l’Estat espanyol ha "d’honrar el que es va dir tantes vegades" en els anys del terrorisme: "acabar amb la violència i poder parlar de tot. Nosaltres, els partidaris de la independència catalana, mai no optem per la violència, al contrari. Però ara ens sembla que va ser una mentida allò que tot està en discussió ".

El president critica que Catalunya és l’únic territori de la Unió Europea en el qual s’ha dissolt el Parlament triat pels seus ciutadans i cessat al president en ple exercici del càrrec: "Actuant de manera arbitrària, antidemocràtica i, a la meua manera de veure, il·legal, l’Estat espanyol va decidir dissoldre el parlament català, acomiadar el president i al govern català, intervenir el nostre govern i les institucions que els catalans han estat construint a la nostra nació durant segles".

En aquest sentit, recorda que la sobirania va guanyar les eleccions fa dos anys amb un suport que considera "històric", aconseguint-ne 72 dels 135 del Parlament de Catalunya.

tracking