SEGRE

ESNOTICIA

El primer ministre de Bèlgica nega que protegeixi Puigdemont

Charles Michel.

Charles Michel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi catalana va irrompre ahir de ple en el Parlament federal belga, amb un debat d’una hora i mitja a la comissió d’Interior centrat en la crisi catalana i el paper de Bèlgica des de l’arribada, el 30 d’octubre, del president Carles Puigdemont a Brussel·les, arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i el cessament del Govern.

Els partits de l’oposició i també alguns de la coalició de govern federal de Bèlgica van donar suport al primer ministre del país, Charles Michel, per haver criticat en el seu dia l’ús de la violència policial per reprimir el referèndum, però també el van acusar de permetre que els seus ministres hagin criticat la independència judicial a Espanya i pressionat indirectament els jutges belgues sobre la resolució del mandat europeu de detenció i entrega sobre els membres del Govern català.

“Tenim un interlocutor que és el Govern de Madrid, el Govern d’Espanya”

“Hi ha una crisi a Espanya, no a Bèlgica”, va dir el primer ministre. Michel va aclarir que el seu govern no està donant a Puigdemont i als consellers protecció política. “Puigdemont és un ciutadà més que ha de respondre dels seus actes com qualsevol ciutadà europeu, amb drets i sense privilegis. Se’l tractarà en perfecta conformitat amb l’Estat de Dret”, com a “qualsevol ciutadà que es trobi al nostre territori”. Michel també va afirmar que “no hi ha cap ambigüitat. Tenim un interlocutor que és el Govern de Madrid, el Govern d’Espanya, per tots els canals diplomàtics”.

El líder francòfon de l’MR, que governa en coalició amb tres partits flamencs, amb majoria de la separatista Nova Aliança Flamenca (N-VA), va descartar qualsevol intervenció política del seu Govern, fins i tot en el cas d’una hipotètica petició d’asil, que, segons va reiterar ahir, “no està en l’ordre del dia del Govern belga”.

tracking