SEGRE

ESNOTICIA

Espadaler, exlíder d’Unió, serà el número tres del PSC

Els socialistes i els hereus d’UDC, Units per Avançar, tanquen un pacte || Albiol pregunta si també assumirà el deute d’Unió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exlíder d’Unió i exconseller dels governs de CiU Ramon Espadaler anirà de número tres a la llista per Barcelona del PSC el 21-D. Ho farà arran d’un acord entre el PSC i el nou partit Units per Avançar per incorporar membres d’aquesta formació fundada per exdirigents de l’extinta Unió. En aquesta també milita Josep Antoni Duran i Lleida, l’històric líder d’Unió.

El PSC incorporarà membres d’Units per Avançar en llistes “transversals” a fi de convertir-se en el referent del catalanisme al Parlament. En aquesta mateixa línia, el PSC de Lleida va aprovar la seua llista per al 21-D, encapçalada per Òscar Ordeig, seguit de Montse Mínguez. En tercer lloc, anirà un candidat d’Units per Avançar; en quart lloc, Sílvia Romero, de Tremp, i el número cinc és José Crespín, l’actual secretari d’Organització i cap de gabinet de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que tanca en el número 15.

Per la seua banda, el líder del PP català, Xavier García Albiol, va preguntar als socialistes si assumiran també el deute d’Unió de dinou milions. En un altre ordre, la patronal CEOE ha fitxat Duran i Lleida per coordinar els fòrums de diàleg internacionals entre ministres i empresaris espanyols amb els seus homòlegs de països europeus.

L’alcalde de Gimenells deixa el PSC per incloure ‘nacionalistes d’Unió’? L’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, va anunciar ahir a la nit a través de les xarxes socials la intenció d’abandonar el PSC a l’estar disconforme amb la decisió del partit d’incorporar a les seues candidatures antics militants de l’extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Ho va fer a través d’un breu missatge en el qual es declara “incapaç de compartir partit amb els nacionalistes d’Unió” i anuncia que, “en conseqüència, me’n vaig del PSC”. La marxa de Pérez arriba després que els alcaldes de Terrassa i de Castellar del Vallès hagin abandonat també la formació socialista, encara que per motius molt diferents. Mentre que els edils barcelonins es van donar de baixa en protesta pel suport del partit a l’article 155, el de Gimenells ho fa al considerar inacceptable que hi hagi nacionalistes en candidatures socialistes. Sense Pérez, el PSC es queda amb quinze alcaldies a Lleida.

tracking