SEGRE

ESNOTICIA

70 autocars des de Lleida a la manifestació de demà, que obriran els familiars dels empresonats

L’ANC i Òmnium asseguren que la protesta interpel·la “tots els demòcrates”

Lleidatans que participaran a la manifestació de Barcelona.

Uns 150 autocars surten de Lleida cap a la manifestació de BarcelonaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació que l’ANC i Òmnium han convocat demà a Barcelona sota el lema “Llibertat presos polítics. Som República” tindrà una capçalera d’honor en la qual es col·locaran familiars dels membres del Govern cessat empresonats i dels presidents de les dos entitats, també a la presó, segons van afirmar ahir el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu accidental d’Òmnium, Marcel Mauri. La manifestació serà al carrer Marina de Barcelona, la capçalera se situarà a la confluència amb el carrer Pujades i recorrerà uns 500 metres fins a l’avinguda Icària, on hi haurà un escenari amb actuacions i discursos.

Mauri va defensar que “cap sistema democràtic pot tenir presos polítics”, per la qual cosa va concloure que la convocatòria no interpel·la només els independentistes, sinó tots aquells que es considerin demòcrates. “Volem convertir aquest 11 de novembre en una diada nacional per la llibertat”, va assegurar Mauri, que va apuntar que l’objectiu és aconseguir les cotes de mobilització que s’estan aconseguint en les últimes diades de l’Onze de Setembre.

Alcoberro va incidir en la complexitat d’organitzar la marxa, perquè s’ha fet en deu dies i va ser anunciada després de conèixer-se l’entrada a presó de vuit membres del Govern cessat.

Més de 70 autocars de Lleida per anar a la concentració Més de setanta autocars sortiran des de tot Lleida per anar a la manifestació de demà a Barcelona. Segons les dades proporcionades per l’ANC, per exemple, des de les Garrigues sortiran deu autocars al voltant de les 13.00 hores. Des de la capital, se n’han noliejat vuit, que iniciaran el viatge des del Camp d’Esports a la mateixa hora. En aquest sentit, totes les comarques de la demarcació de Lleida, excepte Vielha, han contractat com a mínim un autocar des de la seua capital i les principals localitats per arribar fins a Barcelona i es preveu que centenars de lleidatans s’afegeixin a la protesta convocada per l’ANC i Òmnium. Per la seua banda, Crida per la Democràcia demana que els assistents hi vagin amb un llaç groc i que sigui una jornada cívica i pacífica, com han estat totes les marxes sobiranistes que s’han celebrat fins a la data.

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

La jutgessa Lamela rebutja posar en llibertat Junqueras i els exconsellersEFE

tracking