SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Mor la dona tirotejada a Alacant per l’exparella

La jove es trobava en mort cerebral des de dimecres || Jutgen un boxejador per haver apallissat la seua companya a Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona de 28 anys que dimecres passat va ser tirotejada per l’exparella a les portes del col·legi Santo Negro d’Elda (Alacant), quan recollia el seu fill, va morir ahir a l’hospital. La jove es trobava en mort cerebral des que va rebre els trets a l’anar a recollir el fill. Després de tirotejar-la, l’home de 31 anys va fugir amb el cotxe d’ella, va tenir un accident contra un mur i va morir a l’engegar-se un tret.

La dona ja va interposar el 2 de novembre una denúncia contra el seu excompany sentimental, que no s’hi podia atansar a menys 300 metres ni comunicar-s’hi per qualsevol mitjà fins que hi hagués una sentència ferma. L’home que li va disparar estava citat ahir al Jutjat d’Instrucció 3 de Novelda, amb competències en matèria de violència sobre la dona.

Aquest any s’han registrat un total de 43 víctimes mortals per violència de gènere

D’altra banda, l’Audiència de Girona va jutjar ahir un exboxejador que s’enfrontava a una pena de deu anys i nou mesos de presó per haver apallissat i abusat sexualment de la seua parella a Sils. La Fiscalia l’acusa de dos delictes de maltractament en l’àmbit de la violència domèstica, un delicte d’abús sexual i un d’amenaces.

Així mateix, el jutge de guàrdia a Palma va dictar ahir presó per a l’home detingut per agredir sexualment en dos ocasions la filla de la seua parella, que tenia 11 anys.

Per la seua banda, un jove de 14 anys també va ser detingut ahir a la mateixa localitat per haver agredit sexualment una nena de 13, que aleshores era la seua nòvia, als banys d’un bar de plaça Espanya. El menor la va portar a un bany de l’establiment, la va tancar i allà la va coaccionar i amenaçar de pegar-li si no li practicava una fel·lació, cosa que la nena va acabar fent.

Segons el balanç del ministeri d’Igualtat, fins a principis d’aquest mes de novembre, es va registrar un total de quaranta-tres víctimes mortals per violència de gènere. Set d’aquestes víctimes havien presentat una denúncia i únicament cinc van rebre mesures cautelars de protecció. El perfil de les víctimes oscil·la entre els 31 i els 50 anys.

tracking