SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont insisteix en l'aposta d'una llista unitària per al 21D

Anuncia la creació d’una “estructura estable” del “legítim Govern” a Brussel·les || El PDeCAT ajorna la confecció de candidatures

Puigdemont aposta per la ‘llista de país’ per al 21-D.

Puigdemont aposta per la ‘llista de país’ per al 21-D.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont està decidit a no llançar la tovallola i manté la crida a confeccionar una llista unitària de l’independentisme de cara a les eleccions del 21 de desembre. Després de la negativa d’Esquerra, amb la seua exigència inabastable de sumar-hi la CUP, insisteix que encara hi ha la possibilitat de fer-ho i aposta per sumar la societat civil independentista a les candidatures. Des del seu partit, s’accepta aquesta aposta per la unitat i s’ha suspès el consell nacional que el PDeCAT havia de celebrar demà dissabte per aprovar les llistes electorals, que en el cas de Lleida està previst que encapçali l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, com va avançar SEGRE. La reunió s’ha ajornat a dimecres, dos dies abans que conclogui el termini oficial perquè els partits presentin candidatures. Dimarts es va acabar el termini per registrar coalicions electorals, però Puigdemont insisteix que hi ha “alternatives” a la llista unitària. En una entrevista a la televisió flamenca, va apuntar la possibilitat “d’agrupar-se amb la societat civil”.

Podria ser a través d’una agrupació d’electors, un conjunt de ciutadans que s’associen temporalment amb l’únic objectiu de presentar una candidatura electoral, i és necessari recollir les firmes d’almenys un 1% dels inscrits al cens electoral a la circumscripció corresponent, cosa que requeriria reunir-ne 55.000. En cas d’articular una llista unitària sobiranista, amb aquesta fórmula no es rebria finançament per a la campanya electoral, ni es tindria accés als debats electorals ni als espais de propaganda.

Una agrupació d’electors requereix 55.000 firmes, però no té dret a rebre subvencions

Per la seua banda, Carles Puigdemont ha anunciat la creació d’una “estructura estable” per “coordinar les accions del Govern” des de Bèlgica, que defensa “legítim” i que es marca com a “full de ruta” la victòria de l’independentisme el 21-D i la llibertat dels “presos polítics”. Denuncia “la decadència democràtica de l’Estat espanyol, així com els abusos d’una Unió Europea que ha tolerat, i fins i tot emparat de forma vergonyosa, les actuacions repressives espanyoles”.

tracking