SEGRE

INVESTIGACIÓ CAS LEZO

Confisquen a Colòmbia 5,4 milions de dòlars en metàl·lic de González

Es tracta dels diners que l’expresident de la Comunitat de Madrid hauria reunit per les seues activitats al Canal de Isabel II || Dimecres va sortir de la presó sota fiança

L’expresident de la Comunitat de Madrid, al sortir dimecres de la presó de Soto del Real.

L’expresident de la Comunitat de Madrid, al sortir dimecres de la presó de Soto del Real.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional, en col·laboració amb la Justícia panamenya i la colombiana, va confiscar ahir 5,4 milions de dòlars en metàl·lic –uns 4,6 milions d’euros– i diferents immobles a l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Segons va avançar la Cadena SER, es tracta del patrimoni que l’expresident madrileny hauria reunit per les seues activitats delictives relacionades amb el Canal de Isabel II, empresa pública que va presidir, en el marc de la denominada operació Lezo.

González va sortir de la presó madrilenya de Soto del Real dimecres passat, després d’estar-s’hi dos-cents dos dies pres i pagar els 400.000 euros de la fiança imposada per l’Audiència Nacional. En aquest sentit, fonts de la defensa van explicar que han estat uns mesos “molt durs” per a l’expresident regional, que va sortir “amb moltes ganes de defensar-se i veure la família”. Les mateixes fonts van confirmar que van ser onze persones, entre amics i familiars, les que van li fiar els diners de la fiança, que van reunir en menys de vint-i-quatre hores.

Ara ha de comparèixer cada setmana als jutjats i té prohibida la sortida d’Espanya

El magistrat li ha imposat com a mesures cautelars la retirada del passaport, la prohibició de sortida del territori nacional i compareixences setmanals al jutjat de l’Audiència Nacional més pròxim al seu domicili. En la interlocutòria, també es detallava la disminució de risc de reiteració delictiva pel que fa al maneig de fons a l’estranger i el risc de fuga a causa de l’estat avançat de la instrucció.

Per la seua part, el vicesecretari general de Comunicació del Partit Popular i diputat nacional, Pablo Casado, va subratllar que a Espanya “no hi ha impunitat” i “qui fa alguna cosa malament l’acaba pagant”. “La llei és igual per a tothom, siguis qui siguis, et diguis com et diguis i militis en el partit on militis”, va concloure. Segons el seu parer, en els casos de corrupció, que són “la xacra més gran que té la política espanyola”, va subratllar, “s’ha de ser molt ferm”.

En aquesta línia també es va posicionar el portaveu de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, que es va sorprendre que González trobés “de la nit al dia” 400.000 euros per entregar com a fiança, quan, segons Aguado, ell mateix deia que era “pràcticament pobre de solemnitat”.

Respecte al cas Lezo, s’imputen a González delictes de prevaricació, prevaricació urbanística, malversació, falsedat documental i blanqueig de capital.

tracking