SEGRE

SUCCESSOS TOLOSA

Tres estudiants ferits al ser atropellats a França

El conductor patiria problemes psiquiàtrics i reconeix els fets || Autoritats descarten de moment la variable terrorista

Imatge del camió que va envestir una multitud a Niça el 2016.

Imatge del camió que va envestir una multitud a Niça el 2016.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van resultar ahir ferides, entre elles una de caràcter greu, al patir un atropellament intencionat davant d’un institut de la localitat francesa de Blanhac, a prop de Tolosa, segons van informar les autoritats locals, que en principi descarten la variable terrorista.

Les tres víctimes, d’entre 22 i 23 anys i origen xinès, van ser evacuades a un hospital de Tolosa, mentre que el conductor del vehicle va ser detingut i va reconèixer la intencionalitat, va informar franceinfo. El sospitós té antecedents, encara que no figura al fitxer S, que recull persones que podrien haver-se radicalitzat.

Després d’una setmana de l’atropellament terrorista a Manhattan, on hi va haver vuit morts

Fonts citades per Le Figaro van informar que el conductor va nàixer el 1989 i és d’origen asiàtic. Segons aquestes fonts, patiria “greus problemes psiquiàtrics”, si bé oficialment les autoritats no van oferir detalls clars referent a això.

El fiscal de Tolosa, Pierre-Yves Couilleau, va anunciar l’obertura d’una investigació per “intent d’assassinat”. El ministre de l’Interior, Gérard Collomb, va condemnar els fets a Twitter i va afirmar que “serà la investigació la que determinarà la naturalesa de l’acte”.

El campus en el qual va tenir lloc l’atropellament compta amb diverses escoles de postgrau de comerç, informàtica i comunicació, entre altres disciplines. El succés ocorre una setmana després de l’atemptat terrorista a Manhattan, on un membre de l’Estat Islàmic va envestir amb una furgoneta diverses persones d’un carril bici, i va causar la mort de vuit d’elles i onze van resultar ferides. El president nord-americà, Donald Trump, va titllar de “malalt i pertorbat” l’autor de l’atropellament múltiple.

Anteriorment al de Nova York van tenir lloc els atemptats de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost en què l’EI, amb una furgoneta, va atropellar massivament persones que passejaven per les Rambles de la capital catalana, on van morir tretze persones.

El conductor va matar una altra persona quan va fugir i una dona va ser atropellada per altres cinc terroristes més a Cambils i va morir.

tracking