SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS

Arranca a Pamplona el judici per la violació en grup

Perpretat per cinc joves anomenats La Manada durant els Sanfermines || Les vistes es desenvoluparan a porta tancada

Imatge de l’interior de la sala on se celebrarà avui el judici.

Imatge de l’interior de la sala on se celebrarà avui el judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra els cinc acusats de la suposada violació d’una jove madrilenya de 18 anys el dia 7 de juliol del 2016 a la matinada a Pamplona comença avui al Palau de Justícia de la capital navarresa amb la tramitació de les qüestions prèvies i l’interrogatori preliminar als processats.

Als imputats, cinc sevillans que s’anomenaven La Manada i que es troben a la presó, se’ls imputen delictes d’agressió sexual, robatori violent i contra la intimitat, pels quals la Fiscalia sol·licita 22 anys de presó, la víctima 24 anys i les acusacions populars de l’ajuntament de Pamplona i el Govern Foral, 25 anys. Les defenses, que afirmen que les relacions van ser consentides, en demanen l’absolució.

El judici per la presumpta violació dels Sanfermines serà tot a porta tancada

A la primera sessió, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, se’ls preguntarà si reconeixen o no tots o part dels fets. A més, en les qüestions prèvies, es veurà la petició de l’advocat defensor d’un dels acusats que s’apartin del procediment les acusacions populars. El judici seguirà demà dimarts, amb les declaracions de la víctima i dos testimonis. El judici es desenvoluparà íntegrament a porta tancada per protegir “el dret fonamental a la intimitat” de la denunciant.

El fiscal demana per a cadascun dels cinc acusats vint-i-dos anys i deu mesos de presó, així com l’abonament d’una indemnització conjunta per a la víctima de 100.000 euros pels danys morals ocasionats.

Segons va assenyalar l’acusació, els imputats van tapar la boca a la jove, la van envoltar, li van abaixar la roba interior i la van obligar a realitzar fel·lacions als cinc i la van penetrar, un d’ells analment i vaginalment, sense utilitzar cap preservatiu, i “valent-se de la seua superioritat física i numèrica” i de la “impossibilitat” de la jove d’“exercir la més mínima resistència”. Mentre això passava, dos d’ells “de comú acord amb la resta, però sense el coneixement ni consentiment” de la noia, van fer enregistraments de vídeo i fotografies amb els mòbils.

tracking