SEGRE

Rajoy afirma que el nou sistema d'IVA és "molt útil" per combatre el frau fiscal

Santamaría retreu al PSOE que pregunti per corrupció del PP com Iglesias

El president del Govern, Mariano Rajoy, durant la sessió de control aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Rajoy afirma que el nou sistema d'IVA és "molt útil" per combatre el frau fiscalCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que el nou sistema de gestió de l’IVA, que obliga les grans empreses a enviar informació de totes les seues factures en un termini de quatre dies, "està sent molt útil per lluitar contra el frau" fiscal.

Durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats, Rajoy ha destacat aquesta iniciativa com una de les mesures posades en marxa pel Govern per combatre el frau fiscal, una línia en la qual preveu continuar actuant en els propers mesos.

La portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles, ha acusat l’Executiu de tolerància amb el frau, especialment a través de l’amnistia fiscal del 2012, que finalment va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. Rajoy ha defensat que la lluita contra el frau fiscal és una prioritat del Govern i que entre 2012 i 2016 es van recaptar més de 65.000 milions d’euros en aquesta línia, un 48 % més que en els cinc anys anteriors.

Santamaría retreu al PSOE que pregunti per corrupció del PP com Iglesias

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha retret a la número dos del PSOE, Adriana Lastra, que en comptes d’exercir al Congrés el paper que li correspondria a Pedro Sánchez, "segueixi l’estratègia" de Pablo Iglesias demanant responsabilitats al PP pel cas Gürtel. "Vostè hauria d’exercir la responsabilitat que correspon al líder del PSOE, no semblar-se a qui vol el seu lloc; no m’explico que vingui vostè a aquesta Cambra a seguir la seua estratègia, amb la que ja veu com els va", li ha dit Sáenz de Santamaría a la dirigent socialista en la sessió de control.

Lastra ha insistit que el president del Govern, Mariano Rajoy, no ha assumit cap responsabilitat política per les trames de corrupció del PP, després de recordar la declaració de l’inspector Morocho, cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Financera que va investigar la trama Gürtel, que aquesta setmana ha assegurat, en la comissió parlamentària que investiga el finançament irregular del PP, que Rajoy, va percebre sobresous de la caixa B del PP.

Poc abans, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, havia demanat explicacions a Rajoy pel mateix assumpte.

tracking