SEGRE

PANORAMA

Granados nega la ‘xivatada’ de la investigació de l’UCO

Rebutja que ocultés un milió d’euros per aquesta raó || Afirma que “ja no tinc diners a Suïssa ni a cap altre país”

Mariano Rajoy durant la intervenció a la sessió de control.

Mariano Rajoy durant la intervenció a la sessió de control.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller madrileny Francisco Granados va declarar ahir al judici que els prop d’un milió d’euros trobats a casa dels seus sogres són fruit de la seua activitat professional i inversions en borsa i va negar que els ocultés després d’una xivatada que deia que era investigat pel cas Púnica.

L’Audiència Nacional va reprendre ahir el primer judici d’aquest cas de corrupció política contra l’exconseller de Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid i exdirigent regional del PP, per al qual la Fiscalia demana tres anys de presó per la xivatada, el setembre del 2014, de l’operació policial que el va portar a presó provisional durant dos anys i mig. L’imputat va negar que el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino li fes la xivatada que la Unitat Central Operativa (UCO) l’estava investigant i va assegurar que ningú li va dir “res de si s’havia col·locat una càmera” davant de la seu de les oficines de les empreses de David Marjaliza a Pinto. Pel que fa als comptes a Suïssa, Granados va precisar que Marjaliza es va quedar amb aquests fons “mitjançant un poder” i va concloure que “ja no tinc diners a Suïssa i, si vostra senyoria m’ho permet, ja a cap altre país”.

Per la seua part, el tinent de l’UCO de la Guàrdia Civil va explicar ahir que van detectar la xivatada per una de les escoltes telefòniques als investigats i que, arran d’això, aquests van començar a parlar menys per telèfon i intentaven quedar personalment.

Així ho van assegurar durant la picabaralla que van protagonitzar a la sessió de control al Govern al Congrés, en què Iglesias va preguntar al líder del PP sobre la confirmació policial que el seu nom figura als anomenats papers de Bárcenas, com fa una setmana va reconèixer “indiciàriament” l’inspector en cap a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, Manuel Morocho, responsable policial del cas Gürtel.

Iglesias arremet contra Rajoy per la corrupció del seu partitEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va acusar ahir el president del Govern central, Mariano Rajoy, de formar part d’una “organització delictiva”, integrada per “delinqüents”. “Consells venc, que per a mi no en tinc. Apliqui-s’ho”, va respondre el cap de l’Executiu, després de demanar al líder morat que aclareixi si va fundar el partit amb finançament de Veneçuela i l’Iran, i amb diners en B.

tracking