SEGRE

JUDICI ABÚS

Policies avalen que la víctima de la violació de La Manada no va fingir

Va declarar al jutge que no va oferir més resistència al trobar-se en estat de “xoc”

Jesús Pérez Pérez, advocat d’un dels cinc acusats.

Jesús Pérez Pérez, advocat d’un dels cinc acusats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre agents de la Policia Municipal de Pamplona que van atendre la jove madrilenya de 18 anys que va denunciar una violació grupal als Sanfermines del 2016 van ratificar ahir que l’actitud de la noia no els va semblar fingida. Segons va dir als periodistes a l’acabar la tercera sessió del judici l’advocat de l’acusació, Miguel Ángel Moran, no hi va haver contradiccions en la declaració d’aquests agents, que van testificar durant dos hores i mitja.

Aquesta és la tercer jornada del judici que se segueix a Pamplona contra els cinc integrants d’un grup de joves sevillans, que s’autodenominaven La Manada, acusats de violar repetidament la jove i d’enregistrar i difondre les imatges de la seua acció. L’advocat de la víctima es va mostrar “satisfet” després del desenvolupament de la sessió del judici.

Les xarxes, indignades per l’acceptació d’un informe d’uns detectius que van seguir la noia

La jove, que va declarar dimarts, va afirmar que en cap moment es va tractar d’una relació consentida i, a preguntes de l’advocat d’un dels denunciats sobre per què només presentava lesions lleus després de l’agressió, va dir que si no va oposar més resistència física va ser perquè va entrar en “estat de xoc” i només pensava que allò acabés com més aviat millor.

Ara, la polèmica continua i s’ha estès també a les xarxes socials, amb nombroses mostres de rebuig per haver admès el tribunal un informe d’uns detectius que van seguir la noia dies després de la violació. L’informe qüestiona la gravetat de l’incident basant-se en el fet que la noia semblava fer vida normal. Una informació que les xarxes van criticar profundament per haver qüestionat que la noia refés la seua vida després de l’agressió, per exemple anant a la universitat com li va recomanar la psicòloga.

Avui són cridats a declarar tres testimonis: el porter d’un hotel, una veïna del portal número 5 del carrer Paulino Caballero, on van tenir lloc els fets, i la persona que va trobar el mòbil de la jove que un dels acusats, un guàrdia civil, va reconèixer el primer dia de judici que li havia “sostret”.

tracking