SEGRE

Rovira es mostra disposada a presidir la Generalitat i veu el 21D com un referèndum

La secretària general d'ERC situa com a principal objectiu "derrotar al bloc del 155 i construir la república catalana"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

Rovira es mostra disposada a presidir la Generalitat i veu el 21D com un referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha mostrat aquest dijous disposada a presidir la Generalitat si així ho decideixen els catalans, encara que la prioritat, ha dit, és restituir el Govern i les altres institucions, així com convertir el 21D en "el referèndum que l’Estat no s’ha atrevit a celebrar". En una entrevista telefònica a Catalunya Ràdio, Marta Rovira ha respost a la pregunta de si està disposada a presidir el govern català, després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, l’hagi postulat per a tal finalitat, que "en la situació en la qual som tots farem el que faci falta".

Rovira, que ha situat com a principal objectiu "derrotar al bloc del 155 i construir la república catalana", ha explicat que això passa en primer lloc per "restituir al govern legítim" destituït pel Govern central, per a la qual cosa ha dit textualment que "cal estar disponibles per al que faci falta".

Sobre les eleccions del 21D, Rovira ha assenyalat que són "absolutament il·legítimes" perquè les ha convocat el Govern central, però s’ha mostrat partidària d’aprofitar "l’oportunitat que ofereixen per restituir les nostres institucions democràtiques, el Govern i el Parlament".

La secretària general d’ERC ha indicat, de tota manera, que el nou Govern "ha de ser conduït per aquells que siguin elegits pels ciutadans de Catalunya" amb els seus vots, i ha agraït "les paraules de Junqueras" dirigides cap a ella, en les quals elogiava la seua capacitat i deia que "la República té nom de dona". "Aquestes paraules estan fetes des de la generositat que li caracteritza, ell està passant una situació difícil i el que no vol és ser un obstacle", ha explicat, ja que "aquest procés no va de protagonistes ni de lideratges, ha començat al carrer".

Segons Rovira, les eleccions han de ser un instrument "per validar el mandat obtingut en el referèndum de l’1 d’octubre", i no ha aclarit si ara el seu partit considera que una declaració d’independència unilateral és impossible.

tracking