SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Ajornat una altra vegada l’ingrés a presó dels assaltants del Blanquerna el 2013

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos d’empara dels dotze condemnats per l’assalt al centre cultural Blanquerna a Madrid durant un acte oficial amb motiu de la Diada del 2013. Malgrat que els assaltants havien d’haver entrat a presó aquest dimecres, quan expirava el termini de 15 dies que els havia donat el Tribunal Suprem, dimarts passat aquest mateix tribunal va dictaminar un nou ajornament, que previsiblement es prolongarà fins que el TC emeti algun tipus de decisió.

Així, la Sala Segona estudiarà la petició perquè se suspengui l’execució de la sentència del Suprem que els condemna a penes de fins a quatre anys de presó, una cosa que, si s’acorda, frenaria el seu ingrés a la presó. El Constitucional assegura que es tramitaran els recursos dels condemnats perquè s’ha justificat “l’especial transcendència constitucional” del seu cas, un requisit “necessari” per donar-los curs. L’admissió a tràmit no suposa cap avançament del pronunciament, una cosa que tribunal realitzarà quan hi hagi la sentència.

Malgrat que les defenses van celebrar l’admissió a tràmit com un ajornament de l’entrada a presó dels condemnats, fonts del TC apunten que els magistrats no van adoptar una decisió sobre el fons de la qüestió.

tracking