SEGRE

VENEÇUELA CONFLICTE POLÍTIC

L’opositor Ledezma s’escapa del seu arrest domiciliari a Caracas

Fuig a Colòmbia i la seua destinació final podria ser Espanya

Antonio Ledezma.

Antonio Ledezma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde de Caracas Antonio Ledezma ha fugit de Veneçuela, on estava sota arrest domiciliari des de feia mil dies, i es troba a Colòmbia, encara que pretén iniciar un “pelegrinatge” per tot el món que, en una primera parada, el portarà a un país europeu, segons va confirmar la seua dona, per bé que fonts citades per un diari local van precisar que serà Espanya.

El mateix Ledezma va donar les gràcies a Colòmbia “per asilar Veneçuela” i va confirmar que des d’allà iniciarà un “pelegrinatge” pel món per acompanyar l’activisme de la seua dona i la seua filla.

Fins a la seua tornada a Veneçuela, va explicar, deixa “la bandera” de la “lluita” contra el Govern de Nicolás Maduro a María Corina Machado, la cap de Vente Venezuela, un dels partits polítics que integren la Mesa d’Unitat Democràtica (MUD) i amb qui s’ha alineat en la pugna que mantenen els diferents corrents de la MUD. Ledezma va demanar als veneçolans que mantinguin “la lluita amb decòrum”. “No s’ha de perdre l’esperança. Aquesta és la gran virtut del poble veneçolà”, va afirmar.

Maduro, d’altra banda, el va instar a “deixar de torturar” i “matar de gana” els veneçolans.

Mentrestant, el Govern espanyol va atorgar ahir la nacionalitat espanyola als pares de l’opositor veneçolà Henrique Capriles, candidat de la Mesa d’Unitat Popular en les dos últimes eleccions presidencials a Veneçuela.

Paral·lelament, el Govern veneçolà i la MUD van mantenir a Santo Domingo una primera reunió “positiva” per reactivar el diàleg i pactar una sortida a la crisi al país.

tracking