SEGRE

VENEÇUELA CONFLICTE POLÍTIC

L’opositor Ledezma arriba a Espanya a l’escapar-se de l’arrest domiciliari

Mariano Rajoy li transmet el seu compromís amb la democràcia a Veneçuela

Ledezma, rebut ahir per la seua dona i les seues filles a l’arribar a l’aeroport de Madrid Barajas.

Ledezma, rebut ahir per la seua dona i les seues filles a l’arribar a l’aeroport de Madrid Barajas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’opositor veneçolà Antonio Ledezma va arribar ahir al matí a Madrid després d’haver-se escapat divendres del seu país on estava en arrest domiciliari des de feia mil dies. A la seua arribada, es va reunir amb el president del Govern central, Mariano Rajoy, que li va transmetre el seu compromís de treballar per una solució democràtica per a Veneçuela.

Ledezma, alcalde metropolità de Caracas, va aterrar passades les set del matí a l’aeroport de Madrid en un vol procedent de Bogotà.

El Govern de Colòmbia va explicar que va arribar al país per terra, juntament amb la seua família, a través del Pont Internacional Simón Bolívar, de Villa del Rosario, Cúcuta. “Va fer el seu corresponent tràmit migratori davant de les autoritats colombianes, de conformitat amb la normativitat”, va informar.

“A Espanya em sento lliure” van ser les primeres paraules que va pronunciar Ledezma tot just trepitjar sòl espanyol. “Em dedicaré a recórrer el món, a contribuir en l’exili a fer una extensió de l’esperança dels veneçolans, per sortir d’aquest règim”, va declarar.

A la tarda es va reunir a Moncloa amb Rajoy, que li va reiterar el ple compromís d’Espanya amb la democràcia al seu país i li va transmetre el desig que s’aconsegueixi una solució democràtica a la crisi veneçolana.

Per la seua part, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va restar importància a la fuga de Ledezma. En un acte públic va dir “que es quedi per Madrid, a prendre vi per allà”, i va demanar a Espanya que no el torni. D’altra banda, el canceller veneçolà, Jorge Arreaza, va dir que consideren la reunió mantinguda entre Mariano Rajoy i Ledezma un “acte inamistós” de la nació europea contra el país caribeny.

Ledezma, rebut ahir per la seua dona i les seues filles a l’arribar a l’aeroport de Madrid Barajas.

Ledezma, rebut ahir per la seua dona i les seues filles a l’arribar a l’aeroport de Madrid Barajas.EFE

tracking