SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Puigdemont considera l'Estat “capaç de tot” i la CUP diu que preveia provocar als carrers

Marta Rovira va acusar Madrid d’amenaçar amb “morts al carrer” si seguien amb els plans independentistes || El cardenal arquebisbe Omella nega “categòricament” amenaces en la mediació

Carles Puigdemont

El jutge belga celebrarà una nova vista amb Puigdemont i els exconsellers el 4 desembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont des de Brussel·les i el candidat al 21-D de la CUP, Carles Riera, van avalar ahir les polèmiques acusacions de Marta Rovira, que divendres va assegurar que Madrid els va amenaçar amb “violència extrema i amb morts al carrer” si continuaven ferms amb els seus plans independentistes. El president va acusar el Govern espanyol, via Twitter, de recórrer a “l’estratègia de la por”, que “sempre va acompanyada de violència” i va assenyalar que “un Estat que tenia com a confident de la policia el cervell dels atemptats de Barcelona no té límits” i “és capaç de tot”. Així mateix, Puigdemont va subratllar que defugen la violència i que la seua estratègia es basa en “l’esperança i la pau”.

En aquesta mateixa línia, Carles Riera va assegurar que els constava que Madrid preveia generar “conflictes violents als carrers” i culpabilitzar l’esquerra independentista amb l’objectiu de frenar la implantació de la República. El cupaire també va eludir revelar, igual com va fer un dia abans la dirigent republicana, les fonts que els van informar d’aquests plans. El diari Ara, tanmateix, apuntava ahir que el síndic de Greuges, Rafael Ribó, és un dels que podrien haver alertat Carles Puigdemont d’una possible reacció violenta de l’Estat.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, va negar “categòricament” que en el seu intent de mediació entre els Executius català i espanyol abans de la Declaració Unilateral d’Independència s’advertís de violència de l’Estat. En un escarit comunicat, el cardenal va desmentir “les notícies aparegudes en diversos mitjans sobre les informacions de violència d’Estat”.

D’altra banda, Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l’acompanyen a Bèlgica

−Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig−

ja preparen la defensa de cara a la propera cita amb la justícia belga del 4 de desembre, després de conèixer aquest divendres que la Fiscalia de Brussel·les demanarà la seua entrega a Espanya. La Fiscalia belga no va apreciar “corrupció”, sinó “conspiració” i “malversació” per part dels membres del Govern català.

tracking