SEGRE

SUCCESSOS POBRESA

Allau humana mortal al repartir menjar al Marroc

Almenys quinze morts i cinc ferits, la majoria dones, ancians i nens || El tumult es va produir entre més de 600 persones

Un immigrant arribat el cap de setmana a les costes de Múrcia.

Un immigrant arribat el cap de setmana a les costes de Múrcia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quinze persones van morir i cinc més van resultar ferides ahir per una estampida humana i un possible forcejament, aspecte aquest últim no confirmat, durant un repartiment humanitari de menjar a la localitat marroquina de Sidi Bualem (a 150 quilòmetres a l’oest de Casablanca), segons va informar el ministeri de l’Interior marroquí. El menjar havia estat entregat en un primer moment per una organització humanitària a una associació local per a la seua distribució. Tanmateix, fonts de la cadena de televisió 2m van assegurar que no hi havia cap responsable al càrrec durant l’entrega. Prop de 600 dones es van amuntegar per rebre els aliments instants abans de la tragèdia, segons les fonts de la cadena, que va indicar que totes les víctimes mortals i totes les ferides són dones.

Tres de les cinc ferides van ser ateses al centre de salut de Tafetacht. Les altres dos, de caràcter més greu, van ser traslladades a l’Hospital Universitari de Marràqueix. Altres mitjans de comunicació van elevar la xifra de morts fins a les 17 persones, també amb presència de nens i ancians. El portal web le360.ma va explicar que el repartiment d’aliments era una iniciativa d’un acabalat home local, que pretenia així ajudar les famílies més pobres d’aquesta regió rural.

Onada de pasteres a Múrcia i Alacant, amb tres subsaharians morts a la costa de Ceuta

D’altra banda, tres subsaharians van morir ahir a la matinada quan arribaven a Ceuta a bord d’una embarcació semirígida en la qual viatjaven 21 immigrants més, entre els quals 5 menors i una dona en avançat estat de gestació, a més de dos magrebins que exercien com a passadors i van fugir.

D’altra banda, 70 immigrants van ser rescatats el cap de setmana passat a la costa d’Alacant en diferents pasteres. La costa de Múrcia va rebre gairebé mig miler d’immigrants en una altra onada de pasteres des de divendres. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, es reunirà aquesta setmana amb l’ambaixadora d’Algèria a Espanya per sol·licitar al Govern d’aquest país un major control fronterer a les seues costes.

tracking