SEGRE

POLÍTICA LLEIDA

Onze candidatures concorren a les eleccions a Lleida, una més que a les anteriors

A banda de les llistes de partits ‘tradicionals’, opten al Parlament el Partit Animalista, Diàleg Republicà i Retallades Zero || També Per un Món més Just, formació que presenta un únic candidat

Josep Maria Forné, Marc Solsona, Imma Gallardo i Xavier Quinquillà són alguns dels noms que encapçalaran la llista de JuntsxCat per Lleida, mentre que la de la CUP la lideraran Mireia Boya i Pau Juvillà.

Josep Maria Forné, Marc Solsona, Imma Gallardo i Xavier Quinquillà són alguns dels noms que encapçalaran la llista de JuntsxCat per Lleida, mentre que la de la CUP la lideraran Mireia Boya i Pau Juvillà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans podran optar entre onze candidatures diferents el pròxim 21-D, una més que a les últimes eleccions al Parlament del 2015, quan amb només deu es va assolir la xifra més baixa des del 1999, a causa de la confluència de formacions per unir vots. A Girona també se’n presenten onze, dotze a Tarragona i setze a Barcelona, segons van publicar ahir el Butlletí Oficial de l’Estat i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Es presenten per ocupar els quinze escons assignats a Ponent i el Pirineu els partits tradicionals com el PSC (encapçalat per Òscar Ordeig), el PP (liderada per Marisa Xandri i l’exsocialista Dante Pérez), Ciutadans (Jorge Soler) i la CUP (Mireia Boya). I aquesta vegada, en lloc de Junts pel Sí (PDeCAT + ERC) com als anteriors comicis autonòmics, es presenta per una banda Junts per Catalunya amb Josep Maria Forné al capdavant com a representant a Lleida del partit del president Carles Puigdemont exiliat a Brussel·les, i per l’altra ERC-CatSí, amb Meritxell Serret com a número 1, també actualment a la capital europea. Catalunya en Comú-Podem opta amb Sara Vilà al capdavant.

També es presenten per intentar obtenir representació parlamentària, encara que amb escasses possibilitats, el Partit Animalista contra el Maltractament Animal, que presenta com a cap de llista Alba García Roldán; Diàleg Republicà, amb Pol Oliva i Solé ocupant el primer lloc; i Retallades Zero-Grup Verd, que lidera Pedro Menchón Bernabé. Així mateix, la candidatura denominada Per un Món més Just (PUM+J) figura en el BOE amb un únic nom, el de Javier Arcos González.

D’altra banda, l’assemblea del Comú de Lleida considera que les eleccions s’han convocat de manera il·legítima. Malgrat això, la formació apunta que la màxima participació pot contribuir a aclarir el panorama polític i obrir una nova etapa constituent.

En un altre ordre de coses, Cantaires de Ponent s’ha adherit a la campanya “Músics x la Llibertat” per demanar la llibertat dels Jordis i els exconsellers. Avui han convocat un acte a la plaça Paeria de Lleida.

tracking