SEGRE

Un jutjat investiga insults i amenaces a Carmena en un xat de policies de Madrid

Es diu a l’alcaldessa de Madrid "vejestorio despreciable" i es diu: "El que és esterrible és que ella no estigués al despatx d’Atocha quan van matar als seus companys"

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

Un jutjat investiga insults i amenaces a Carmena en un xat de policies de MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Madrid investiga els insults i amenaces abocats contra l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, en un xat integrat per un centenar de policies municipals de la capital, el contingut dels quals va ser revelat per un agent que va considerar que podrien constituir un delicte d’odi. Segons publica aquest dilluns eldiario.es i han confirmat a Efe fonts municipals, un jutjat investiga el contingut de l’esmentat xat en el qual es diu a Carmena "vejestorio despreciable", entre altres insults, i es diu: "El que és terrible és que ella no estigués al despatx d’Atocha quan van matar als seus companys". "Que es mori la guineu vella ja" és altre dels comentaris escrits al xat, integrat per més de cent agents municipals del torn de nit al que també es critica i amenaça La Sexta, sobretot a la periodista Ana Pastor.

Fonts municipals han explicat a Efe que aquest assumpte es va conèixer a finals de la setmana passada, quan un agent va denunciar davant de la Unitat de la Diversitat que el contingut d’aquest xat podria constituir un delicte d’odi, i es va comunicar a la Direcció del Cos.

L’ajuntament esperarà que hi hagi una decisió judicial sobre això abans de prendre possibles mesures contra els agents que hagin abocat aquests assumptes i amenaces.

Les fonts han precisat que aquest tipus de missatges són "terribles" i preocupa enormement "que un agent pugui estar enarborant un discurs d’odi, quan la seua funció és la de protegir tothom, independentment del seu origen, ètnia, ideologia, etcètera." "Les afirmacions que aboquen sobre el seu superior, que alhora és un càrrec electe, l’Alcaldessa de Madrid, són inadmissibles", afegeix, i reitera que ara l’assumpte està en mans d’un jutge. "Tenim l’absoluta convicció que aquest tipus d’actituds són minoritàries dins de Policia Municipal i no podem deixar que l’actitud i comportament de determinats individus taquin la imatge d’un cos que exerceix una tasca imprescindible a la ciutat, un cos en el qual la discriminació i el delicte d’odi no cap en cap cas", afegeixen les fonts municipals.

tracking