SEGRE

UE VOTACIONS

Barcelona queda desbancada i la seu de l’Agència del Medicament anirà a Amsterdam

La capital catalana, que havia arribat a ser la gran favorita, acaba fora de la lluita en la primera tria || La ciutat holandesa s’imposa en un sorteig a la italiana Milà, que es declara indignada

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va oferir una roda de premsa poc abans que Barcelona quedés desbancada.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va oferir una roda de premsa poc abans que Barcelona quedés desbancada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona es va quedar ahir a les portes de convertir-se en la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès). A pesar de ser durant setmanes la gran favorita per optar a aquesta joia de la indústria farmacèutica, va ser desbancada en la primera fase de votacions amb tot just 13 punts. La guanyadora de la carrera internacional va ser Amsterdam, que, després d’un empat tècnic amb Milà, va aconseguir posicionar-se en primer lloc mitjançant un sorteig.

Respecte a la fase de votacions, Milà va obtenir 25 punts, mentre que Copenhaguen i la capital holandesa en van aconseguir 20 cada una. En la segona ronda, en la qual cada país només podia concedir un punt a una candidata, Milà es va posicionar de nou en primer lloc amb 12 punts, davant dels 9 d’Amsterdam i els 5 de la capital danesa.

París va superar Frankfurt, la gran favorita, i es va convertir en la seu de l’Autoritat Bancària Europea

“Fins a l’1-O, Barcelona era la favorita. Amb violència, l’Estat l’ha sentenciat”

Com que cap ciutat va rebre els 14 vots necessaris per ser la guanyadora, les dos més ben posicionades van passar a la tercera ronda, en la qual Amsterdam i Milà van quedar en un empat tècnic i van haver de disputar-se en un sorteig, que Itàlia va qualificar de “burla”.

La decisió sobre el futur de l’Agència Europea del Medicament i de l’Autoritat Bancària Europea, que hauran d’abandonar Londres arran del Brexit, va quedar en mans dels vint-i-set estats membres de la Unió Europea, els representants dels quals van celebrar ahir un consell d’Afers Generals a Brussel·les.

De la mateixa manera que la ciutat de Barcelona, van quedar fora Atenes, Bonn, Bratislava, Brussel·les, Bucarest, Hèlsinki, Lilla, Porto, Sofia, Estocolm, Viena i Varsòvia, mentre que Zagreb, Dublín i Malta, que no va precisar a quina ciutat construiria la possible seu, van decidir retirar-se’n a primera hora del matí.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va viatjar en els últims dies fins a Brussel·les per representar Espanya en la votació. També van ser-hi presents el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i Jaume Collboni, exsoci de govern d’Ada Colau, que va portar les negociacions en nom del consistori.

Així mateix, París es va convertir ahir en la nova seu de l’Autoritat Bancària Europea, que també es veurà obligada a abandonar Londres arran del Brexit. La capital va superar totes les expectatives i va vèncer la gran favorita, Frankfurt, seu del Banc Central Europeu. Les altres candidates eren Dublín, Brussel·les, Luxemburg, Praga, Viena i Varsòvia.

tracking