SEGRE

21D

Domènech demana independentistes que aclareixin si renuncien a unilateralitat

Demana als partits independentistes més "claredat" en les seues propostes

Domènech demana independentistes que aclareixin si renuncien a unilateralitat

Domènech demana independentistes que aclareixin si renuncien a unilateralitatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de la coalició entre comuns i Podem, Xavier Domènech, ha demanat avui als partits independentistes més "claredat" en les seues propostes, que ha titllat de "terriblement ambigües", ja que ha afirmat que "no se sap" si pretenen tornar a optar per un referèndum o per "desplegar" la DUI.

"No se sap si proposen d’anar cap a un referèndum o si proposen de desplegar una DUI fracassada. Nosaltres tenim claríssim el que proposem", ha assegurat Domènech als mitjans després de reunir-se amb Jordi Borja, Josep Maria Vallès, Xavier Folch i Borja de Riquer, membres del grup impulsor del manifest "Crida als partits i formacions polítiques de Catalunya".

En les propostes de les formacions polítiques "hi ha d’haver claredat absoluta sobre el que es proposa i com es pretén aplicar", ha assenyalat: "No ens podem permetre no ser clars ni honestos".

El cap de llista dels comuns ha dit que "estan bé" les declaracions d’aquest matí del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha garantit que els socialistes no faran president de Catalunya ni a un candidat que "abraci l’independentisme o el secessionisme" ni a un de "dretes".

Tanmateix, ha recordat que "ha pactat sempre que ha estat necessari" amb el PP -ha citat la investidura de Rajoy i l’aplicació de l’article 155- i que el PSC incorpora en les seues llistes a membres de l’extinta Unió com l’exconseller Espadaler, mostrant així les seues reserves cap al que pugui fer el PSC en un futur.

Domènech ha fet seu el manifest "Crida als partits i formacions polítiques de Catalunya", firmat per persones de diferents àmbits del catalanisme polític, com els exconsellers Josep Lluís Carod-Rovira (ERC), Andreu Mas-Colell (CiU), i Antoni Castells, Joaquim Nadal, Marina Geli i Montserrat Tura, procedents de l’àmbit socialista.

Ha proposat així a la resta de partits d’incloure en els seus programes tres punts: "amnistia" per als presos independentistes, la "derogació efectiva" de l’article 155 i caminar cap a un "referèndum pactat".

Segons Domènech, aquests tres punts són "de país" i no de part i "formen part de l’ADN" dels comuns, que volen "construir solucions més enllà del bloc actual".

Les declaracions a la premsa han estat posteriors a una reunió que el cap de llista de la candidatura i les números dos i quatre de la mateixa, Elisenda Alamany i Marta Ribas, han mantingut amb Jordi Borja, Josep Maria Vallès, Xavier Folch i Borja de Riquer, i que segons ha assenyalat Domènech "ha anat molt bé".

tracking