SEGRE

MUNICIPIS CONFLICTE

Denuncia l'amo d'un bar per no atendre'l en castellà

A Alcarràs, on el denunciant pretenia vendre alguna cosa al propietari || Va anar a la Guàrdia Civil i va presentar la queixa

L’establiment on es va produir la discussió.

L’establiment on es va produir la discussió.R.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari d’un bar d’Alcarràs ha estat objecte d’una denúncia davant de la Guàrdia Civil al negar-se a escoltar al seu local un venedor que se li va adreçar en castellà. Va succeir dimarts passat, quan el comercial va entrar al Bar Santos del carrer Major per provar de vendre ambientadors. L’amo, Josep Maria Charles, va explicar que li va preguntar si “no parlava ni mica de català”, i que, davant de la negativa d’aquest, “li vaig assenyalar la porta sense dir res més”. El comercial va marxar i, al cap de poc, va entrar un altre home, pel que sembla, de la mateixa empresa que el primer, i va dir a Charles que el denunciaria. “No vaig voler discutir”, va dir el propietari del bar. Hores després, un agent de la Guàrdia Civil es va presentar al bar, li va comunicar que hi havia una denúncia contra ell i va prendre-li les dades personals. Fonts de la Guàrdia Civil van corroborar que van donar curs a la denúncia i que correspon al jutge determinar si aquest succés té o no rellevància penal. Alguns veïns van presenciar el succés i es va propagar amb rapidesa a través d’aplicacions de missatgeria mòbil. El propietari de l’establiment es va mostrar sorprès tant per la denúncia com per la repercussió que ha tingut. “Sembla que estem molt sensibles”, va dir.

L’últim cas és el de Manel Riu, professor d’institut de Tremp i també detingut per criticar la Guàrdia Civil a les xarxes socials.

Investigats vuit docents de la Seu i tres detinguts per incitar a l’odi

Vuit docents de la Seu d’Urgell, un professor de Tremp i dos joves de Lleida tenen causes judicials obertes per incitació a l’odi. En el cas dels professors de les escoles Mossèn Albert Vives, Pau Claris i La Salle de la Seu, que ja han declarat en seu judicial, estan sent investigats després d’onze denúncies de particulars, entre les quals la d’una parella de guàrdies civils, pares d’un alumne d’un dels centres. Tots van negar les acusacions. De la mateixa manera, dos joves de Lleida, Meritxell Esquerra i Kenneth Batiste, van quedar en llibertat amb càrrecs després de ser detinguts per la Guàrdia Civil i dormir una nit al calabós per sengles publicacions amb fotos d’agents a la xarxa social Facebook.

tracking