SEGRE

PRESENTACIÓ JUNTSXCAT

Puigdemont crida a “militar per Catalunya” i insta la UE a no recolzar Rajoy si guanya

El president presenta la llista de JuntsxCat a Bruges i defensa la “transversalitat” de la candidatura || Europa “no ha de permetre que a casa seua es violin drets civils”, afirma el president

Puigdemont, a Brussel·les, amb candidats de Junts per Catalunya.

Puigdemont crida a “militar per Catalunya” i insta la UE a no recolzar Rajoy si guanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president, Carles Puigdemont, candidat de JuntsxCat a les eleccions del 21-D, va presentar ahir a la ciutat belga de Bruges la seua llista i va reclamar a la Unió Europea retirar el seu suport “acrític, de vegades immoral”, al Govern de Mariano Rajoy contra el procés sobiranista si l’independentisme guanya les eleccions catalanes. Va acusar l’organització europea de donar “carta blanca” a Rajoy “perquè li resolgui el que per a ells és un problema. Li han deixat fer de tot. Doncs que vegi que se li ha acabat el crèdit, al senyor Rajoy el dia 21, i que ha de tornar aquest crèdit”, alhora que va retreure a la UE que “no ha de permetre que a casa seua es violin drets civils”.

Puigdemont també va defensar la transversalitat ideològica de la seua llista al·legant que “ara fa falta ser militants de Catalunya, aquests comicis van sobre Catalunya, no sobre partits”. Al seu torn, qualificava les eleccions del 21-D com “les més importants de la nostra història, i la història l’hem d’escriure des de l’esperança, no des de la por i la repressió”. Per això, va afirmar que “el 21 de desembre, el tripartit del 155 ha de sortir derrotat de les urnes”, en al·lusió implícita a Partit Popular, PSC i Ciutadans i es va preguntar sobre si els constitucionalistes perden en els comicis, “trauran les seues grapes untades d’autoritarisme?” El candidat va defensar també la seua candidatura advertint sobre les altres: “L’alternativa de la por està molt ben representada. La de la resignació, també; fins i tot sobrerepresentada, i, si m’ho permeteu, sobrepublicitada en els mitjans de comunicació.” Puigdemont es va postular com “l’alternativa de l’esperança de tanta gent”, i per això va defensar que la seua llista vulgui respondre la transversalitat dels electors. “És una llista votable per una gran transversalitat dels nostres electors”, segons Puigdemont, i va afegir que aquestes eleccions escriuran la crònica d’un segle. En l’acte de presentació de la candidatura de JuntsxCat van assistir tots els membres de les llistes provincials, inclosos Josep Maria Forné, Marc Solsona i la resta dels candidats per Lleida.

Més tard, en una entrevista emesa ahir a la nit per TV3, Puigdemont va dir que el Govern espanyol estava “disposat a tot” per evitar la independència. «A mi, quan el Govern espanyol diu, dins i fora i a l’estranger, que “estem disposats a tot”, quan l’Estat conjuga l’“a tot”, vol dir tot», va explicar.

tracking